ΚΟΣΜΟΣ

Μοναδικές εικόνες από φωτογράφο που «κυνηγά» τις φλόγες στην Καλιφόρνια!


Ο φωτογράφος Stuart Palley έχει έδρα το Λος Άντζελες και ασχολείται κυρίως με φωτογραφίσεις που αφορούν το περιβάλλον και τις φωτιές…Οι φωτιές που καίνε την Καλιφόρνια για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια αποτέλεσαν για εκείνον πηγή έμπνευσης…

O Stuart Palley φωτογραφίζει κυρίως φυσικά τοπία και πυρκαγιές. Επί δύο συνεχόμενα καλοκαίρια ο Palley φωτογραφίζει τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια, που εξαιτίας της συνεχιζόμενης ξηρασίας έχουν γίνει σχεδόν μόνιμη απειλή για την πολιτεία. Ο φωτογράφος προτιμά τις ήσυχες νύχτες να βρίσκεται έξω από την πόλη και να παρακολουθεί τις φλόγες, με παρέα το φεγγάρι και τον πυκνό καπνό, προσπαθώντας να βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες.

Τις τελευταίες ημέρες τα πανέμορφα δάση της Καλιφόρνια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και ο Stuart Palley είναι για ακόμη μία φορά εκεί…

Ο φωτογράφος δηλώνει στο περιοδικό Time ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει προκειμένου να «αιχμαλωτίσει» με τον φακό του τις εντυπωσιακές φλόγες μέσα στην ησυχία της νύχτας, είναι πολλοί. Συχνά χρειάζεται να περπατήσει πολλά χιλιόμετρα, να διασχίσει απότομα και επικίνδυνα βράχια για να εντοπίσει το κατάλληλο σημείο που θα του προσφέρει το σωστό ύψος για να βγάλει τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από την φλεγόμενη νότια Καλιφόρνια.

Όμως δεν έχει παράπονο. Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ στέκεται αρωγός στο έργο του και η συνεχιζόμενη ξηρασία στην Καλιφόρνια ευνοεί τις θεαματικές για τον φωτογράφο πυρκαγιές!
 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact