ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Καταγγελίες ότι συνελήφθησαν δασκάλα και ο σύντροφός της

Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή, και έχουν προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων, αλλά και την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το alfavita.gr, μεταξύ των πολιτών που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, είναι και μία εκπαιδευτικός μαζί με τον σύντροφό της, οι οποίοι “είχαν την ατυχία να βρεθούν στο Άλσος Νέας Σμύρνης”.

Την σχετική καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης “Ο Χρυσόστομος Σμύρνης”, αναφέροντας ότι τόσο η εκπαιδευτικός όσο και ο σύντροφός της βρίσκονταν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το σχετικό sms. Μετά τη σύλληψή τους, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής”, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών τονίζει ότι “πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουμε τη συνάδελφο, μπορούμε να εγγυηθούμε γι αυτό. Αντί τα όργανα της τάξης να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το έτσι ‘θέλω’ και ‘γιατί μπορούν’ τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή”.

Την ίδια ώρα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, αναφερόμενη στα γεγονότα της Κυριακής, μιλά για “επεισόδια κατάφορης κι απρόκλητης βίας από την Ελληνική Αστυνομία”, καταδικάζοντας “την αυθαίρετη βία των αστυνομικών οργάνων” και εκφράζοντας ντροπή και αποτροπιασμό. “Πολίτες, κυρίως γονείς και μικρά παιδιά, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ξυλοδαρμών, ανθρωποκυνηγητού, χρήσης χημικών και όσων εξοργιστικών καταγράφονται σε φωτογραφίες και σε βίντεο και μάταια προσπαθούν ορισμένα μέσα να διαστρεβλώσουν”. “Θέλουμε τα παιδιά μας να νιώθουν ασφάλεια και όχι τρόμο” αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του οι γονείς.

“Θα έπρεπε να ντρέπεστε”

“Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία; Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;” τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης “Ο Χρυσόστομος Σμύρνης” και συνεχίζει:

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

– Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη συνάδελφό μας και το σύντροφό της αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

-Απαιτούμε την αθώωσή τους! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα να γίνονται συλλήψεις και να ταλαιπωρούνται από ανεξέλεγκτες αστυνομικές δυνάμεις αθώοι άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους!

-Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και το σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια στην οποία τους έβαλα οι «δυνάμεις της τάξης», στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.

– Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να εκδώσει ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης και να στηρίξει και να καλύψει νομικά τη συνάδελφο”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact