ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 40 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους εναντίον στρατιωτικών βάσεων και αστυνομικών τμημάτων στο δυτικό Ιράκ, δήλωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Χιτ σκοτώνοντας 11 αστυνομικούς, ενώ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον και μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στη Ραμάντι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 στρατιώτες. Είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε κάθε μία από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κοντά στη Ραμάντι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας εναντίον του γενικού αρχηγείου της 8ης ταξιαρχίας από τρία μέτωπα, σύμφωνα με τον στρατηγό Άουαντ αλ Ντουλάιμι.

Δύο στρατιωτικά οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά τα οποία οδηγούσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας εξερράγησαν μπροστά από τη βάση, δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα στον τοίχο του περιβόλου, και στη συνέχεια 13 βομβιστές αυτοκτονίας που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά επιτέθηκαν στο κτίριο, πρόσθεσε.

«Σκοτώσαμε τον τελευταίο στις 05:00 το πρωί έπειτα από βίαιες συγκρούσεις. Επίσης σκοτώσαμε ακόμη 7 που μας επιτέθηκαν από τρεις κατευθύνσεις», εξήγησε ο αλ Ντουλάιμι.

Ένας γιατρός του νοσοκομείου του Ράμαντι δήλωσε από την πλευρά του ότι τα πτώματα τριών μελών του στρατού, μεταξύ αυτών και ένας συνταγματάρχης, έχουν φτάσει στο νοσοκομείο.

Στη Χιτ, 150 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, η επίθεση επίσης ξεκίνησε με την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τζάμπαρ ελ Νιμράουι. Στη συνέχεια 25 ένοπλοι προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον της γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας τους απώθησαν σκοτώνοντας 20 εξ αυτών.

Οι πέντε υπόλοιποι αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα κτίριο, στο οποίο τους έχουν περικυκλώσει αστυνομικοί, στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατίας, αλλά και μέλη σουνιτικών φυλών, διευκρίνισε ο Νιμραούι.

Ένας γιατρός του νοσοκομείου της Χιτ επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά αστυνομικών και τεσσάρων στρατιωτών στις μάχες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact