ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προκλήσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού: Θα προστατεύσουμε τα σύνορα αλλού

Απτόητος συνεχίζει τις ανθελληνικές δηλώσεις του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, υποστηρίζοντας αυτή την φορά πως οι μεταναστευτικές ροές θα πρέπει να αναχαιτιστούν «σε μια άλλη γραμμή».

«Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν ”σε μια άλλη γραμμή”, για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ», δήλωσε.

Τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του, ο Φίτσο επισκέφθηκε σήμερα τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να συνομιλήσει με τους 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας ξανά για το ζήτημα, το οποίο έχει γίνει «σημαία» της προεκλογικής εκστρατείας του, ο κ. Φίτσο τόνισε πως θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, την προσεχή Δευτέρα.

«Αν την Δευτέρα διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πάλι δεν λειτουργεί, και αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα (της ΕΕ) αλλού», είπε, σύμφωνα με το ηχογραφημένο απόσπασμα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

«Πρόκειται για ένα θέμα οικονομικής μετανάστευσης. Αν η Ελλάδα δεν ενεργήσει (σ.σ. για να σταματήσει τους μετανάστες) -και η Ελλάδα δεν ενεργεί- θα πρέπει να σταματήσουμε τους μετανάστες σε μια άλλη γραμμή. Και ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που βρίσκονται σε αυτήν τη γραμμή», προσέθεσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Όλιβερ Σπασόφσκι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact