ΚΟΣΜΟΣ

Ο εγγονός του Τζίμι Κάρτερ κατεβαίνει για κυβερνήτης της Τζόρτζια


Ο Τζέισον, πατέρας δύο παιδιών με… κοφτερή γλώσσα, έχει πολλές ελπίδες για να αναλάβει κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας

Είναι νέος, ωραίος και από…  πολιτικό τζάκι. Το χαμόγελό του, αφοπλιστικό όσο και του παππού του και 39ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο εγγονός του πρώην ένοικου του Λευκού Οίκου, Τζίμι Κάρτερ, Τζέισον διεκδικεί το αξίωμα του κυβερνήτη της Τζόρτζια στις ενδιάμεσες εκλογές του 2014.

Ο Τζέισον, πατέρας δύο παιδιών με… κοφτερή γλώσσα, έχει πολλές ελπίδες για να αναλάβει κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, σύμφωνα με τον αμερικανικό Tύπο. Εξασφάλισε με ιδιαίτερη άνεση την στήριξη της γραφειοκρατίας του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και πολλούς… χορηγούς. Όπως είχε δεσμευτεί, η καμπάνιά του επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατάστασης στην εκπαίδευση και την οικονομία. Με αφορμή τις πολιτικές φιλοδοξίες του Τζέισον Κάρτερ που επαναφέρουν το βαρύ όνομα της οικογένειας ύστερα από 35 χρόνια αποχής από την αμερικανική πολιτική, οι «Times» του Λονδίνου υπενθυμίζουν την ύπαρξη πραγματικών δυναστειών στη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ντάρτμουθ, Μπρένταν Νάιχαν, ελάχιστοι Αμερικανοί θα δήλωναν ότι στηρίζουν την ιδέα μιας πολιτικής δυναστείας στην οποία η εξουσία μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο κατά τα φεουδαρχικά πρότυπα. Παρόλα αυτά, έξι χρόνια μετά την αποχώρηση του τελευταίου εκπροσώπου κραταιάς πολιτικής δυναστείας, του Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο εγγονός του Τζίμι Κάρτερ, Τζέισον στην Τζόρτζια, διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του. 

Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο οι Αμερικανοί πολίτες θα κληθούν να ανανεώσουν ολόκληρο το σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων και 33 από τους 100 γερουσιαστές που υπηρετούν στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων το πιο πιθανό είναι ότι θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών και η μεγάλη μάχη θα παιχτεί για τον έλεγχο της Γερουσίας, τονίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί αναλυτές.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact