ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν διχάζει την Τουρκία μέσω Twitter

«Αγνοί πατριώτες οι υποστηρικτές του, ψεύτες οι αντίπαλοί του»

Την περασμένη Τρίτη με ένα tweet που έστειλε αργά το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να πάρει φωτιά το διαδίκτυο. Ανέφερε ότι οι υποστηρικτές του κόμματός του AKP είναι οι αγνοί πατριώτες που αγαπούν την χώρα τους, ενώ οι υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος MHP είναι υποστηρικτές μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τέτοιους εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι όμως η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια σύγκριση και που για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε το twitter, προσδίδοντας μια νέα διάσταση στον προεκλογικό αγώνα.

Στην Τουρκία διεξάγονται δημοτικές εκλογές στις 31 Μαρτίου. Το κόμμα του προσπάθησε ήδη την περίοδο που πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016 να αποδείξει πόσο πολύ νοιάζεται τη χώρα ενώ οι αντίπαλοι του δεν θέλουν παρά το κακό της χώρας. Οι «κακοί» κατά κανόνα είναι οι Γκιουλενιστές, οι οπαδοί δηλαδή του Γκιουλέν, ο οποίος ευθύνεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα αλλά και οι οπαδοί του PKK.

«Εμπρηστικά» σχόλια του Ερντογάν

O Ερντογάν δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τους οπαδούς του θεματοφύλακες του δικαίου και τους αντιπάλους του ψεύτες που δυσφημίζουν το έργο του, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Όταν πάντως ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της Τουρκίας ορκίστηκε να είναι υπερκομματικός και πρόεδρος όλων των πολιτών της χώρας. Σύμφωνα όμως με πολιτικούς αναλυτές οι δηλώσεις του δεν οδηγούν παρά στην πόλωση και το διχασμό της κοινωνίας. Πολιτικοί του αντίπαλοι, όπως η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του κόμματος ΙΥΙ, θεωρεί απαράδεκτες τέτοιου είδους διχαστικές δηλώσεις και εκτιμά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον Οσμάν Τσαν, πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος του ΑΚΡ, ο Τούρκος πρόεδρος συμπεριφέρεται νομότυπα και μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Κατά την άποψή του ο Ερντογάν είναι αυτός που ορίζει την πολιτική του κόμματός του και για αυτό το λόγο επιτρέπεται να συμπεριφέρεται με τρόπο κομματικό και όχι υπερκομματικό.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Κεμάλ Οτζιγκιράζ τα εμπρηστικά σχόλια του Ερντογάν βρίσκουν αντίθετους και οπαδούς του κόμματός του. Στόχος πάντως του Τούρκου πρόεδρου είναι μέσα από την όξυνση να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να εκλέξουν κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο τέλος Μαρτίου θα φανεί εάν η τακτική του ήταν σωστή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact