ΥΓΕΙΑ

Ο κ. Γουργουλιάνης τολμά να πει την αλήθεια για το 6ο κύμα του Σεπτέμβρη

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρύτανης και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, Κωνσταντίνος Γεωργουλιάνης, μίλησε στο e-farmako.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων που φτάνει τις 5.000 μολύνσεις από κορωνοϊό, από τις οποίες το 1/10 είναι επαναλοιμώξεις.

«Συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό σε μια μορφή που μοιάζει με ενδημικότητα από το τέλος του Δεκεμβρίου.

Είναι φυσιολογική η ζωή μας.

Έχουμε ασθενείς που μπαίνουν στα νοσοκομεία, κατά κανόνα με άλλα νοσήματα και άλλες συννοσηρότητες και βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Βλέπω πως αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι πολύ ήπια στα νοσοκομεία.

Νομίζω πως θα έχουμε μια αύξηση στα νοσοκομεία των ευάλωτων ανθρώπων από τον Οκτώβριο και μετά. Δεν ακούω τις μολύνσεις που ανακοινώνονται κάθε φορά. Κάθε μέρα δέχομαι τηλεφωνήματα από ανθρώπους που περνούν σαν κοινό κρυολόγημα με λίγο πυρετό, που εάν δεν ήταν ο κορωνοϊός δεν θα ασχολούνταν καθόλου.

Θα ζούσαν μια φυσιολογική ζωή, ενώ τώρα τρομάζουν με όλα αυτά που ακούνε», τόνισε χαρακτηρηστικά ο καθηγητής για το 6ο κύμα του ιού το φθινόπωρο ενώ πρόσθεσε;

«Τα νοσοκομεία θα έχουν ένα φορτίο, όχι βέβαια ανάλογο με τα προηγούμενα, αλλά από ανθρώπους ευάλωτους που δεν μπορούν να παράγουν αντισώματα και δεν έχουν καλό ανοσολογικό σύστημα κι επομένως δεν αντιδρούν σωστά στα εμβόλια ούτε σε προηγούμενη νόσο.

Αυτό ζούμε τώρα σε μικρή έκταση, και θα το δούμε λίγο πιο έντονο από το επόμενο φθινόπωρο».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact