ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων

Ζήτησε εκ νέου αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα

Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ.  Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων που συνήλθε στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο κ. Μίχαλος, στην παρέμβασή του, μετά την εκλογή του ως αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, εστίασε στα δύο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο της Ε.Ε., αλλά και την Ελλάδα ιδιαίτερα. Και συγκεκριμένα στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι σήμερα η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, το φάσμα του απομονωτισμού, ακόμη και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων τόνισε ακόμη η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να αντιμετωπίσει μεμονωμένα.

«Χρειάζεται μια συνεκτική και ολοκληρωμένη διαχείριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τις συγκλονιστικές διαστάσεις του ζητήματος. Βιώνει καθημερινά την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, αλλά και τις συνέπειές του σε επίπεδο οικονομίας, δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας βρήκε τη δύναμη να αγκαλιάσει τους αιτούντες άσυλο. Δεν έχει όμως τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που κινούνται με προορισμό την Ευρώπη.

Θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν μέτρα για μια δίκαιη και υποχρεωτική κατανομή των αιτούντων άσυλο, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης. Και, βεβαίως, είναι σημαντικό για την Ε.Ε. να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος και ταυτόχρονα να επενδύσει στην εξάλειψη των παραγόντων που δημιουργούν και γιγαντώνουν το κύμα μετανάστευσης» τόνισε.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι με το νέο Μνημόνιο και τα μέτρα που αυτό φέρνει, θα βαθύνει ακόμη περισσότερο η ύφεση στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία σε ότι αφορά την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact