ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 πιο αδίστακτοι, πληρωμένοι δολοφόνοι της μαφίας

8. Giovanni Brusca

 

 

 

Ο Giovanni Brusca είναι ένα από τους πιο αιμοδιψείς πληρωμένους δολοφόνους της σικελικής μαφίας, καθώς υπολογίζεται ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Μεγάλωσε στο Παλέρμο και σε νεαρή ηλικία κέρδισε μια θέση στην ομάδα του αρχιμαφιόζου Salvatore Riina. Το 1992 συμμετείχε στην δολοφονία του εισαγγελέα Giovanni Falcone, καθώς μαζί με άλλους είχαν τοποθετήσει μια βόμβα σε μια γέφυρα την οποία ανατίναξαν όταν περνούσε από εκεί.

Αργότερα, ένας από τους συνεργάτες του ο Giuseppe di Matteo, που παρείχε πληροφορίες στις αρχές, τον κατονόμασε για τη δολοφονία του Falcone. Ο ίδιος για να τον αναγκάσει να σιωπήσει απήγαγε τον 11χρονό γιο του τον οποίο και βασάνισε για περισσότερο από 2 χρόνια, απαιτώντας από τον πατέρα του αν αλλάξει την κατάθεσή του. Μετά από 2 χρόνια αποφάσισε να δολοφονήσει τον μικρό και να περιλούσει το πτώμα του με οξύ προκειμένου να σβήσει τα ίχνη. Είχε φροντίσει να στείλει φωτογραφίες στον πατέρα του θύματος.

Ο Brusca, βρίσκεται στην φυλακή, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του.

7. John Scalise

 

 

 

Ο John Scalise ήταν ένας από τους πρώτους πληρωμένους δολοφόνους του Al Capone, το διάστημα 1930-1940. Αποφάσισε να γίνει μέλος της σικελικής μαφίας όταν έχασε το μάτι του σε έναν καυγά με μαχαίρια και τα πρώτα του αφεντικά ήταν τα αδέλφια Gennas. Αργότερα ανέπτυξε κρυφή επικοινωνία με τον Al Capone και άρχισε να δέχεται συμβόλαια θανάτου από τον διασημότερο αρχιμαφιόζο.

Ο ίδιος πέρασε 14 χρόνια στην φυλακή, όπου δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από τους συγκρατούμενούς του. Ήταν ο πιο διάσημος ύποπτος για την αιματηρή επίθεση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν μαφιόζοι ντυμένοι σαν αστυνομικοί δολοφόνησαν 7 άνδρες. Τότε συνελήφθη από την αστυνομία για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Μερικά χρόνια αργότερα μαζί με άλλους συνεργάτες του σχεδίαζαν τη δολοφονία του Al Capone, ο οποίος πληροφορήθηκε για τα σχέδια και αφού τους βασάνισε τους δολοφόνησε.

6. Tommy DeSimone

 

 

 

Ο Tommy DeSimone υπολογίζεται ότι είχε δολοφονήσει περισσότερους από 11 ανθρώπους, ενώ οι πληροφοριοδότες συχνά τον περιέγραφαν σαν τον “απόλυτο ψυχοπαθή”.

Διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1968 όταν περπατούσε στο δρόμο και ένας πεζός του είπε να προσέχει, με αποτέλεσμα να τραβήξει το όπλο και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι. Ενώ, ο δεύτερος φόνος του έγινε σε ένα μπαρ μετά από έναν λεκτικό καυγά με τον μπάρμαν, που είχε αρνηθεί να χορέψει γι’ αυτόν.

Μετά από αυτά τα περιστατικά πληρούσε όλα τα κριτήρια για συνεργασία με την οικογένεια Lufthansa, για χάρη της οποίας δεν δίστασε να πυροβολήσει 6 φορές στο στήθος τον καλύτερό του φίλο Stacks Edwards. Η αδυναμία του να ελέγξει τα νεύρα του τον οδήγησε σε δολοφονίες σημαντικών μελών της μαφίας, όπως οι John Gotti και William DeVino, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί από άλλα μέλη της.

5. Salvatore Testa

 

 

 

Ήταν ο γιος γνωστού εγκληματία, που του άφησε μια σημαντική περιουσία και μια θέση στη μαφία. Ο Testa δρούσε ως πληρωμένος δολοφόνος για την οικογένεια Scarfo  από το 1981 μέχρι τον θάνατό του το 1984. Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος κατάφερε να δολοφονήσει περισσότερους από 15 ανθρώπους, μεταξύ των θυμάτων ήταν και οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του πατέρα του.

Παράλληλα, κατάφερε να επιβιώσει από πολλαπλές απόπειρες δολοφονίες που σημειώθηκαν σε βάρος του, με σημαντικότερη την επίθεση που δέχθηκε έξω από ένα ιταλικό εστιατόριο, μετά την οποία κόντεψε να χάσει το χέρι του. Οι υπεύθυνοι για την επίθεση περάσαν τη ζωή τους κρυμμένοι, όταν ο ίδιος έμαθε τα ονόματά τους.

Τέλος, ήταν οι φίλοι του που οργάνωσαν τη δολοφονία του μάλιστα τον σκότωσαν πισώπλατα, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, μετά από εντολή του Scarfo, που πίστευε ότι ο Testa ήθελε να τον δολοφονήσει.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact