ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 πιο αδίστακτοι, πληρωμένοι δολοφόνοι της μαφίας

4. Salvatore Gravano, “Σάμι ο ταύρος”

 

 

 

Ο Salvatore Gravano υπηρέτησε την οικογένεια Gambino, ενώ έγινε γνωστός μετά την κατάθεσή του εις βάρος του πρώην αφεντικού του John Gotti, καθώς οι πληροφορίες που παρείχε στις αρχές ήταν αρκετές για να κλείσουν για πάντα στη φυλακή τον διάσημο μαφιόζο.

Το ψευδώνυμό του το οφείλει στη σωματική του διάπλαση και τη συνήθειά του να ξεκινά καυγάδες με τους άλλους μαφιόζους. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη μαφία το 1960 και τα πρώτα του αφεντικά ήταν οι Colombo. Αρχικά οι αρμοδιότητές του δεν είχαν να κάνουν με εκτελέσεις, παρά μόνο με ληστείες και άλλα μικροεγκλήματα, ωστόσο η εξέλιξη του ήταν τέτοια που οι αρχιμαφιόζοι δεν άργησαν να του προτείνουν τα πρώτα συμβόλαια θανάτου.

Η φήμη του εκτοξεύθηκε μετά τη δολοφονία του φίλου του Tommy Spero, ενός εκ των πιο επικίνδυνων εγκληματιών της εποχής.

Αργότερα ο αρχηγός της οικογένειας Gambino αποφάσισε να τον κάνει δεξί του χέρι και να του αναθέτει τις σημαντικότερες αποστολές, με αποτέλεσμα μέχρι τη σύλληψή του να έχει δολοφονήσει για λογαριασμό της οικογένειας περισσότερους από 19 ανθρώπους. Κατάφερε μετά από τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και την παροχή πληροφοριών για τον Gotti, να εκτίσει μόλις 5 χρόνια από την ποινή του. Ενώ, μετά την αποφυλάκισή του προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειας Gotti και δολοφονήθηκε.

3. Giuseppe Greco

 

 

 

Ο Giuseppe Greco δρούσε κυρίως στο Παλέρμο της Ιταλίας, σε αντίθεση με άλλους πληρωμένους δολοφόνους που δρούσαν στις ΗΠΑ. Είχε καταφέρει αν αποδράσει από τις φυλακές το 1970 και από τότε, δημιουργούσε εγκληματικές ομάδες και είχε διαπράξει δεκάδες δολοφονίες, οι οποίες σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς ανέρχονται στις 80.

Μια από τις σημαντικότερες και πιο φρικτές δολοφονίες του ήταν αυτή του αρχιμαφιόζου Rosaria Riccobono, τον οποίο κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό και τον δολοφόνησε μαζί με τους συνεργάτες του, εκτελώντας το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Salvatore Riina. Τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν ότι ταΐστηκαν σε γουρούνια.

Ο Greco δολοφονήθηκε το 1985, σε ηλικία 33 ετών, στο σπίτι του από μέλη της ίδιας του της ομάδας.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact