ΥΓΕΙΑ

Οι διακοπές παχαίνουν

Οι διακοπές όχι μόνο χαλαρώνουν αλλά και παχαίνουν! Μελέτη που δημοσιεύει η Independent και που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας Cheapholidayland.com, ο μέσος Βρετανός τουρίστας καταναλώνει περισσότερο από το διπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων κατά την πρώτη κιόλας ημέρα των διακοπών του. Η μελέτη, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες των τουριστών για τις all-inclusive διακοπές, αναφέρει ότι ένας τυπικός Βρετανός καταναλώνει 5.756 θερμίδες στις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες. Πρόκειται για ποσότητα που παρέχει ενέργεια αρκετή για δύο μαραθώνιους!

Ο μέσος τουρίστας ξεκινάει η μέρα του με ένα μπολ δημητριακά συνοδευόμενο με χυμό πορτοκάλι, τσάι ή καφέ. Θα ζητήσει να λάβει ένα ολόκληρο πλήρες αγγλικό πρωινό, που μεταφράζεται σε 1.117 θερμίδες.

Μετά το πρωινό, αρκετοί σπεύδουν να προμηθευτούν με μη αλκοολούχα ποτά, προσθέτοντας άλλες 240 θερμίδες, καθώς ξαπλώνουν μπροστά από την πισίνα. Ακολούθως, θα επιλέξουν-συνήθως-ένα μαγειρεμένο φαγητό.

Στο δείπνο, θα επισκεφτούν τον μπουφέ τρεις ή τέσσερις φορές. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι αυτό το γεύμα μόνο έχει πάνω από 2.000 θερμίδες, περίπου όσες οι θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνονται μέσα σε μα ολόκληρη ημέρα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης και το στερεότυπο του Βρετανού τουρίστα που είναι αγκιστρωμένος στο αλκοόλ: Κατά μέσο όρο, θα καταναλώσει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών που αυτομάτως μεταφράζεται σε 1.418 θερμίδες.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact