ΚΟΣΜΟΣ

Οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες της ληστείας του Σαουδάραβα πρίγκιπα στο Παρίσι


Τι λέει η αστυνομία για τους οκτώ «κομάντο» που επέβαιναν σε πολυτελή αυτοκίνητα και κατόρθωσαν να ληστέψουν την αυτοκινητοπομπή με τα πανίσχυρα μέτρα ασφαλείας 

Τουλάχιστον 250.000 ευρώ, αλλά και «ευαίσθητα» έγγραφα αφαίρεσαν οι ληστές από την αυτοκινητοπομπή του Σαουδάραβα πρίγκιπα, σε μια πρωτοφανή ληστεία που συνέβη λίγο έξω από το Παρίσι. 

Τα δώδεκα αυτοκίνητα που αποτελούσαν τη συνοδεία του πρίγκιπα έφυγαν από το πολυτελές ξενοδοχείο «George V» στο Παρίσι αργά το βράδυ της Κυριακής με προορισμό το αεροδρόμιο Μπουργκό, στα βόρεια. Ενώ μόλις είχαν αφήσει πίσω τους τα φώτα της πόλης, οκτώ οπλισμένοι με Καλάζνικοφ κομάντο βγήκαν από δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας BMW και κατέλαβαν με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις το ειδικό mini-van του πρίγκιπα που μετέφερε τα χρήματα και τα έγγραφα και εξαφανίστηκαν, χωρίς να χρειαστεί καν να πυροβολήσουν. Λίγο αργότερα βρέθηκαν ο οδηγός και οι δύο ακόμα συνοδοί που επέβαιναν στο mini-van, αφού οι ληστές τους άφησαν χωρίς να τους πειράξουν. 

Λίγο μετά την ληστεία, η αστυνομία εντόπισε καμένο το mini-van, το οποίο τώρα εξετάζεται διεξοδικά για τυχόν ίχνη, που είναι όμως σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι όλη η «επιχείρηση» κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, ενώ είναι βέβαιη πως είχαν πληροφόρηση και συνεργούς «από μέσα». 

«Πιστεύω πως είναι πιθανόν να πρόκειται για κομάντο από την ανατολική Ευρώπη, πως είναι γνωστό πως συχνά πληρώνονται για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας του σωματείου της γαλλικής αστυνομίας. «Πρέπει κατ’ αρχήν να βρούμε αν ήθελαν τα χρήματα ή τα έγγραφα», συνεχίζει, «γιατί αν ήθελαν τις πληροφορίες από τα έγγραφα, αλλάζει η φύση της ληστείας». 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact