ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για εκεχειρία στη Συρία

Το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία έχει λάβει από τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν κατάλογο 69 ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης οι οποίες συμφωνούν με τους όρους της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το κέντρο ανέφερε πως στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι οργανώσεις που είχαν επιβεβαιώσει τη συμφωνία τους μέσω της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της αντιπολίτευσης, καθώς και εκείνες που είχαν δηλώσει απευθείας στις ΗΠΑ πως συμφωνούν με την εκεχειρία.

Η Ρωσία έχει ήδη λάβει η ίδια από 17 ένοπλες οργανώσεις της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης” της Συρίας δηλώσεις πως συμφωνούν με την εκεχειρία, ανέφερε το κέντρο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Interfax.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το κέντρο έχει καταγράψει έξι περιστατικά βομβαρδισμού οικιστικών περιοχών της Δαμασκού το Σάββατο (χθες) από περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης”.

Την ίδια ώρα,o εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε σήμερα πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact