ΚΟΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι στην Σλοβενία θα λάβουν επίδομα διακοπών

Περισσότεροι από τους μισούς συνταξιούχους στη Σλοβενία θα λάβουν επίδομα διακοπών, καθώς το Συνταξιοδοτικό Ινστιτούτο ZPIZ, πρόκειται σήμερα να καταβάλει περίπου 85,4 εκατ. ευρώ. Το ετήσιο εφάπαξ επίδομα θα διατεθεί σε εκείνους των οποίων η καθαρή μηνιαία σύνταξη δεν υπερβαίνει το ποσό των 622 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις κυμαίνονται από 518 έως 622 ευρώ, θα πάρουν το χαμηλότερο επίδομα, ύψους 166 ευρώ, ενώ το υψηλότερο επίδομα, ύψους 368 ευρώ, θα λάβουν εκείνοι οι συντάξεις των οποίων είναι κάτω από τα 414 ευρώ. Στα 224 ευρώ θα είναι το επίδομα για συντάξεις από 414 έως 518 ευρώ.

Περισσότεροι από 397.700 συνταξιούχοι δικαιούνται το επίδομα διακοπών, εκ των οποίων 19.645 έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα λόγω αναπηρίας. Το χαμηλότερο επίδομα θα λάβουν 113.830 δικαιούχοι, το μεσαίο 117.751 και το υψηλότερο 166.125.

Μέχρι το 2012, οπότε η κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα «πέρασε» έναν νόμο στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας, όλοι οι συνταξιούχοι δικαιούνταν επίδομα διακοπών. Ο νόμος περιόριζε τους δικαιούχους στους χαμηλοσυνταξιούχους, οπότε περίπου 200.000 συνταξιούχοι έχασαν το επίδομα το 2012. Το 2011, περίπου 140 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την καταβολή του επιδόματος διακοπών σε 600.000 δικαιούχους.

Η επαναφορά του επιδόματος διακοπών για όλους τους συνταξιούχους έγινε η προεκλογική «σημαία» για το κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS), ένθερμο υποστηρικτή των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στη Σλοβενία. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, Καρλ Έριαβετς, δήλωσε ότι η πλήρης επαναφορά του επιδόματος θα είναι εφικτή μόνον εφόσον επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact