ΚΟΣΜΟΣ

«Οι τζιχαντιστές θέλουν να φτιάξουν έναν αιμοσταγή κόσμο»


«Σπέρνουν τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία», δηλώνει στην πρώτη ομιλία του ο νέος Υπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι τζιχαντιστές που σπέρνουν τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία θέλουν να δημιουργήσουν έναν «αιμοσταγή κόσμο», δήλωσε σήμερα ο νέος ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Ιορδανός Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του.

«Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος τακφίρι (*) στο μέλλον…θα ήταν ένας αιμοσταγής κόσμος, εχθρικός και κακόβουλος, χωρίς προστασία προς τους μη τακφίρι», δήλωσε ο ύπατος αρμοστής κατά την έναρξη της 27ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Στον κόσμο των τακφίρι, αν η άποψη κάποιου δεν είναι ταυτόσημη με την δική τους- και η δική τους άποψη είναι στενή και ανελαστική- χάνει το δικαίωμα στη ζωή», πρόσθεσε ο πρώτος μουσουλμάνος ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Στο πλαίσιο του πνεύματος τακφίρι, όπως το έχουμε δει στη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη , την Κένυα, τη Σομαλία, το Μαλί, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και παντού στον κόσμο όπου έχουν επιτεθεί κατά αθώων ανθρώπων, περιλαμβανομένης της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει αγάπη προς τον πλησίον, δεν υπάρχει παρά η εξόντωση όλων των μουσουλμάνων, των χριστιανών, των Εβραίων και της υπόλοιπης ανθρωπότητας που δεν έχει τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με εκείνους», είπε.

«Φαντάζονται ότι είναι θαρραλέοι όταν σφάζουν με βάρβαρο τρόπο τους αιχμαλώτους;», αναρωτήθηκε οργισμένα αναφερόμενος στη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι συστηματικές επιθέσεις εναντίον του πληθυσμού εξαιτίας της εθνοτικής καταγωγής ή των θρησκευτικών πεποιθήσεων συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», προειδοποίησε προσθέτοντας ότι «η διεθνής προτεραιότητα πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας κατά των πολέμων αυτών στο Ιράκ και τη Συρία» και η διασφάλιση ότι θα καταβληθούν «όλες οι προσπάθειες για την προστασία ορισμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων».

«Η δεύτερη φάση είναι η διασφάλιση ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα άλλα διεθνή εγκλήματα θα διωχθούν δικαστικά. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την ατιμωρησία», είπε καλώντας το Ιράκ «να ενταχθεί στο καθεστώς της Ρώμης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν τόνισε επίσης ότι πρέπει να εξετασθεί γιατί ξέσπασαν αυτές οι κρίσεις και κατήγγειλε μεταξύ άλλων, «τα διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα» και «τους ηγέτες που καταπίεσαν τμήμα της κοινωνίας των πολιτών».

Ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, ο οποίος διαδέχεται την Νοτιοαφρικανή Ναβί Πιλάι, έχει χρηματίσει δύο φορές πρεσβευτής της Ιορδανίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.Πριν από τον διορισμό του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκπροσωπούσε την Ιορδανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

* (σ.σ.: Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, τακφίρι είναι ο μουσουλμάνος που κατηγορεί έναν άλλο μουσουλμάνο για αποστασία -τακφίρ- από το ισλάμ, χαρακτηρίζοντάς τον ακάθαρτο και άπιστο -καφίρ, όπως εξ ορισμού είναι όλοι οι μη μουσουλμάνοι)

 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact