ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική παρέλαση στο Βελιγράδι

Όλα είναι έτοιμα, στο Βελιγράδι, για τη μεθαυριανή στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η παρέλαση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 20 Οκτωβρίου 1944.

Η παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, επίσημα, εξηγείται από το γεγονός ότι στις μάχες για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου, εκτός από τους Παρτιζάνους του Τίτο, έλαβαν μέρος και σοβιετικά στρατεύματα.

Σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί γενική πρόβα στο νέο Βελιγράδι, στην κεντρική λεωφόρο «Νίκολα Τέσλα», μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο, όπου στήθηκε η εξέδρα των επισήμων.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε έντονα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Πέρα από την ηχορύπανση που προκαλούν οι συνεχείς πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία δημιουργούνται εξαιτίας των ακατάπαυστων δοκιμών πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων του στρατού.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος 4500 στρατιώτες όλων των όπλων, θα παρουσιαστούν επίσης άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων, πυραυλικά συστήματα, ραντάρ και διάφορα οπλικά συστήματα πεζικού. Πτήσεις θα πραγματοποιήσουν σχηματισμοί αεροσκαφών MIG-29, MIG-21, Andonov, τα σερβικής κατασκευής Lasta, G-4 και ORAO, όπως επίσης και πολεμικά ελικόπτερα.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας Strizhi της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, με αεροσκάφη Mikoyan MiG-29.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον ποταμό Σάβα θα πλέουν σχηματισμοί σκαφών του πολεμικού ναυτικού που αποτελείται κυρίως από ναρκαλιευτικά και καταδιωκτικά περιπολικά σκάφη.

Τα μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας κυρίως της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, είναι δρακόντεια. Εδώ και αρκετές ημέρες, ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση έχει περιφραχτεί και περιφρουρείται από την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις του στρατού. Έχει εκδοθεί επίσης ανακοινωθέν για την προσέλευση των πολιτών στην παρέλαση, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να προσέλθουν δύο ώρες νωρίτερα και η είσοδος στον χώρο θα γίνεται μόνο από τρία σημεία, όπου θα πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος.

Στις εισόδους των πολυκατοικιών που βρίσκονται κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου, απ’ όπου θα περάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προερχόμενος από το αεροδρόμιο, κολλήθηκαν ανακοινώσεις με οδηγίες για τη συμπεριφορά των κατοίκων. Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι όλα τα παράθυρα θα πρέπει να είναι κλειστά, αν υπάρχουν παντζούρια να είναι κατεβασμένα και κανένας να μην κάθεται στο μπαλκόνι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία οδηγία, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι πολίτες να μαζέψουν τα ρούχα που στεγνώνουν στα μπαλκόνια τους πριν από την έλευση του Ρώσου προέδρου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact