ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Στέλνει τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιβάλλει την ηρεμία στο Φέργκιουσον


Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ήρεμοι, αναφέροντας ότι μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί το θάνατο του Μάικλ Μπράουν για να προκαλεί τη βία

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ με εντολή να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 18χρονου Αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό στέλνει στο Φέργκιουσον του Μιζούρι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα σε δηλώσεις του ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου όσο και των διαδηλωτών.

«Σε μια κοινότητα όπως το Φέργκιουσον, που δικαίως νιώθει πληγωμένη και ψάχνει για απαντήσεις, επιτρέψτε μου να σας ζητήσω και πάλι να υπάρξει κάποια κατανόηση και όχι απλώς ο ένας να βάλει κατά του άλλου» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ας προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε παρά να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ήρεμοι, αναφέροντας ότι μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί το θάνατο του Μάικλ Μπράουν για να προκαλεί τη βία.

«Αν και κατανοώ τα πάθη και την οργή που προκλήθηκαν μετά το θάνατο του Μάικλ Μπράουν, η εκδήλωση όμως του θυμού με λεηλασίες, με όπλα και με επιθέσεις κατά της αστυνομίας μπορεί μόνο να αυξήσει τις εντάσεις και να οδηγήσει στο χάος. Θα υπονομεύσει έτσι κάθε προσπάθεια για να απονεμηθεί δικαιοσύνη» είπε επίσης ο Μπαράκ Ομπάμα

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η εμπλοκή της Εθνοφρουράς στο προάστιο του Σέντ Λιούις θα πρέπει να είναι περιορισμένη αναφερόμενος προφανώς στην άφιξη αυτού του ειδικού αμερικανικού σώματος στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες εξ αιτίας της δολοφονία του νεαρού άοπλου αφροαμερικανού.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact