ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ανεστάλη η εκεχειρία γύρω από τον τόπο συντριβής του Boeing – Οβίδα σε νοσοκομείο


Το Κίεβο είχε κηρύξει εκεχειρία σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της συντριβής

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να αναστείλει την κατάπαυση του πυρός την οποία είχε κηρύξει στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την διακοπή των ερευνών της διεθνούς αποστολής ειδικών.

«Το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της συντριβής (…) δεν θα τελεί σε ισχύ» έως την επανέναρξη των ερευνών αυτών, ανέφερε η κυβέρνηση της Ουκρανίας σε μια ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε μέσω Διαδικτύου.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η έρευνα για να ανασυρθούν οι σοροί των θυμάτων, στην οποία είχαν αποδυθεί περίπου 70 Ολλανδοί, Αυστραλοί και Μαλαίσιοι ειδικοί. Η Ολλανδία έχασε 196 υπηκόους τους στη συντριβή.

Οι έρευνες αυτές είχαν επιτρέψει να βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα και προσωπικά αντικείμενα των 298 επιβατών της καταστροφής του Μπόινγκ που κατερρίφθη την 17η Ιουλίου από έναν πύραυλο.

Το Κίεβο είχε κηρύξει εκεχειρία σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της συντριβής, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο προπύργια των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Μολαταύτα εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών καταγράφονταν πολύ συχνά στην περιοχή, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ερευνών, αναγκάζοντας τους ειδικούς να τις διακόπτουν.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να εκφράσει την υποστήριξη του Συμφώνου στις ουκρανικές αρχές εν μέσω των φόβων μιας απευθείας επέμβασης της Ρωσίας.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στο Κίεβο. Είμαι εδώ για να εκφράσω την πολιτική υποστήριξη του NATO στην Ουκρανία και στον πρόεδρο (Πέτρο) Ποροσένκο», έγραψε ο Ράσμουσεν στον λογαριασμό του στο Twitter.
 
Οβίδα σε νοσοκομείο

Επί του πεδίου, ένα νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ επλήγη σήμερα από μια οβίδα με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο ένας άνθρωπος και άλλοι δύο να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή.

Εξάλλου ένα ακίνητο όπου κατοικούσαν πολίτες επλήγη από άλλη μια οβίδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντονέτσκ, εκρήξεις και πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν σε όλη την πόλη.

Πυρά βαρέων όπλων στοχοθέτησαν επίσης εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο της ίδιας πόλης, σύμφωνα με την δημαρχία.

«Ζητούμε από τον πληθυσμό να μην μένει στους δρόμους και να καταφύγει σε ασφαλείς τόπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος του Ντονέτσκ.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact