ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάμε για νέο Μνημόνιο…

Δεκτό έγινε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2012.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ήταν κοινή ώστε να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται το πρόγραμμα.

Την κοινή συναινέσει ακύρωση του προγράμματος βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αποφάσισαν Ελλάδα και Ταμείο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί της σύνταξης ενός νέου προγράμματος, εκ μέρους του ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών» δήλωσε ο υπεύθυνος του Ταμείου για την Ελλάδα, Αντρέας Αντριάνο.

Το νέο πρόγραμμα θα ονομάζεται Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Πολιτικής (MEFP) και θα λειτουργεί σε πλήρη σύμπλευση με το ισχύον, ευρωπαϊκό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU).

Στο μεταξύ, στην Αθήνα προσέρχονται τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα. Από την έκβαση των συγκεκριμένων επαφών, θα εξαρτηθεί και η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact