ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

«Στα βαθιά» μπήκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι εξετάσεις σήμερα, Δευτέρα, συνεχίστηκαν με τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Η σημερινή ημέρα θεωρείται ενδεικτική για την πορεία των βάσεων, καθώς και τα δύο μαθήματα είναι κατεύθυνσης και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη βαθμολογία των υποψηφίων.

Το διαγώνισμα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής κατεύθυνσης είναι καλά δομημένο αλλά απαιτητικό, με ερωτήσεις οι οποίες στο διδαγμένο κείμενο πρέπει να απαντηθούν προσεχτικά. Η μόνη ερώτηση που αποκλίνει από τις παραδοσιακές στο Γενικό Λύκειο είναι η Β4 (ερώτηση Σωστού –Λάθος στην εισαγωγή) για την οποία όμως υπάρχουν οδηγίες τόσο στις σημειώσεις του Κ.Ε.Ε. όσο και στο βιβλίο του καθηγητή.

Το αδίδακτο κείμενο (Θουκιδίδου Ἱστορίαι Α. 15. 1-2) απαιτεί προσοχή ως προς τη μετάφραση για την απόδοση ενός σωστού νεοελληνικού κειμένου, ενώ οι γραμματικές και συντακτικές ερωτήσεις με προσοχή μπορούν να απαντηθούν επιτυχώς.

Για τα θέματα των Μαθηματικών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Μαθηματικών(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις των Αρχαίων Ελληνικών εδώ

Δείτε τις απαντήσεις των Μαθηματικών εδώ

Η εβδομάδα συνεχίζεται με μαθήματα κατεύθυνσης, καθώς την Τετάρτη οι υποψήφιοι εξετάζονται σε  Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με το κείμενο του καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομία αν και εύληπτο και γενικότερα χωρίς προβλήματα, δυσκόλεψε τους υποψηφίους που δεν φαίνεται να πλησιάζουν το άριστα σε μεγάλο ποσοστό.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές το μάθημα της Βιολογίας, το οποίο ήταν ελαφρώς δυσκολότερο σε σχέση με πέρυσι  θα «τραβήξει» προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς ιατρικές σχολές, και όλες τις σχολές Επιστημών Υγείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα έως στιγμής δεδομένα.

Και τα μαθήματα της δεύτερης ημέρας, όπως η Βιολογία Γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται η καθοδική τάση. Κρίσιμη θεωρείται η εξέταση της Δευτέρας, όπου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, τα οποία έχουν συντελεστές βαρύτητας. Από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων αυτών των μαθημάτων θα «κλειδώσει» η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στις 3 Ιουνίου αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία και στις 9 Ιουνίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους για λόγους υγείας ή άλλους σοβαρούς λογούς δεν πήραν μέρος στις πανελλαδικές.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και τα μηχανογραφικά των υποψηφίων μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

O συνολικός αριθμός των εισακτέων φέτος φτάνει τις 68.345 και είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 1.960.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact