ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Παντελής Παντελίδης: Το παιδί της διπλανής πόρτας – Η ζωή του όλη σε μια σελίδα

«Η δουλειά μου είναι στις πίστες, όχι στις κάμερες» έλεγε όταν τον ρωτούσαν γιατί σνομπάρει τα μίντια. Βασικά ντρεπόταν, είναι η αλήθεια. Γιατί δεν θεωρούσε τον εαυτό του κάτι ξεχωριστό ώστε να μοιράζει αβέρτα συνεντεύξεις και δηλώσεις. Εκανε ο,τι του είχε πει ο Καρράς. Να μη βιάζεται να κάνει το μπουμ. Ούτως ή άλλως, η επιτυχία τον έβρισκε μόνη της. Το βράδυ ήταν τραγουδιστής και το πρωί ο Παντελής από τη Νέα Ιωνία. Εκείνος που μέχρι πρόσφατα βοηθούσε όποιον στη γειτονιά του ήξερε ότι είχε κάποια ανάγκη, εκείνος που έμενε ακόμα με τους γονείς του – με ένα διάλειμμα ενός χρόνου όπου νοίκιασε σπίτι στο Πανόραμα της Βούλας. Πρόσφατα, όμως, επέστρεψε στο πατρικό, αφού είχε σκοπό να αγοράσει ένα σπίτι που είχε βρει και βρισκόταν ακόμα σε διαδικασία εργασιών. Δεν πρόλαβε όμως. Πρόλαβε, ωστόσο, να γνωρίσει την αναγνώριση και την αγάπη που του χάριζαν αφειδώς οι θαυμαστές, οι γείτονες και οι φίλοι που τον έλεγαν «Μεγαλόκαρδο», μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Ρέμος, ο άλλος του μέντορας. Με τον Αντώνη έκαναν στενή παρέα.


Ο Αντώνης Ρέμος ήταν από τους καλούς φίλους του αδικοχαμένου τραγουδιστή

Τις τελευταίες μέρες που δεν ήταν καλά ψυχολογικά μετά τον ντόρο που είχε προκαλέσει σε Κύπρο και Ελλάδα το τραγούδι με την «γκόμενα στα Κατεχόμενα» τον ήθελε κοντά του για να τον ανεβάζει στις πρόβες, να λένε καλαμπούρια, να τον πειράζει γι’ αυτό που του είπε ο Ζουγανέλης, ότι «η κόρη του Αντώνη, η Ελένη, πήρε τη φωνή της Υβόννης και τη φάτσα του Ρέμου». Από τον Ρέμο, αγόρασε και το μοιραίο τζιπ όπου έμελλε να αφήσει τη τελευταία του πνοή. Η απόφαση της αγοράς του πάρθηκε σε ένα σύντομο ταξίδι που έκαναν πριν από περίπου 15 μέρες στην Αράχοβα, μια παρέα αποτελούμενη από τον Ρέμο και την Υβόννη Μπόσνιακ, τον Κώστα Μπερτάκη με τη σύζυγό του Παυλίνα Κωσταγιού και τον Παντελίδη με έναν συνεργάτη του. Ο Παντελής που «χαλβάδιαζε» τη Mercedes ζήτησε, όπως μας μετέφερε φίλος του, να την οδηγήσει σε μια ισάδα, να τη δοκιμάσει. Και φτιάχτηκε. Πριν οδηγούσε μια σπορ διθέσια αλλά ήθελε να την πουλήσει. «“Τι τη θες, ρε φίλε, την τζιπάρα;”, του λέγανε οι φίλοι του. “Αφού δεν είσαι και το πρώτο τιμόνι”», μας περιγράφει άνθρωπος από το περιβάλλον του αναφερόμενος στη μικρή οδηγική εμπειρία του Παντελίδη. Αλήθεια ή μη, δεν έχει πια σημασία.

Για μια γυναίκα

Για τον Παντελίδη, ο μεγαλύτερος μύθος για τη δημοσιότητα ήταν ότι δεν μπορείς να προστατεύσεις την προσωπική σου ζωή. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερνε να μπερδεύει πολλάκις τα μίντια με τις κατά καιρούς συνοδούς που βρίσκονταν στο πλάι του. Οποτε τον ρωτούσαν αν είναι ερωτευμένος, απαντούσε «Δεν έχω κοπέλα. Αν είχα θα σ’ το έλεγα, αλλά μέχρι εκεί».

Ανθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι καψουρευόταν συνέχεια. Αλλά του κρατούσε λίγο. Οσο σφόδρα ενθουσιαζόταν, άλλο τόσο γρήγορα ξεφούσκωνε. Αλλωστε και οι πειρασμοί γύρω του δεκάδες και συνεχείς και αυτός ήταν επιρρεπής στον ποδόγυρο. Η πρώτη τραγουδίστρια με την οποία είχαν ακουστεί φήμες ότι είχε ένα σύντομο ειδύλλιο ήταν η Ελένη Χατζίδου, για την οποία είχε γράψει και τραγούδι. Μέχρι σήμερα, πάντως, και ενώ ο καθένας είχε χαράξει την πορεία του, μόνο καλά λόγια είχε να πει ο ένας για τον άλλον. Το ίδιο συνέβαινε με όλες όσους τον συναναστρέφονταν. Πρώην και νυν. Ισως γιατί καταλάβαιναν ότι στη χιονοστιβάδα της θυελλώδους επιτυχίας ελάχιστες σχέσεις μένουν αλώβητες. Η αναγνωρισιμότητά του και το γκελ που έκανε στον κόσμο, της νύχτας και μη, έκαναν την οποιαδήποτε γνωριμία να νιώθει ένα ευχάριστο διάλειμμα στο σόου. Η μπαργούμαν Μαρία Γεωργακάκη, αυτή για την οποία γράφτηκε, όπως λέγεται, το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», δεν άντεξε την πίεση από τα συνεχή κουτσομπολιά για τα παραστρατήματα του συντρόφου της. Κινούμενοι αμφότεροι στους ίδιους χώρους και με κοινό κύκλο γνωστών και καλοθελητών, έφταναν συνέχεια στα αυτιά της πληροφορίες για τρίτα και τέταρτα πρόσωπα. Αν και πολλοί νόμιζαν ότι ο Παντελίδης ήταν εκείνος που έβαλε τέλος στη σχέση τους, η αλήθεια είναι ότι συνέβη το αντίθετο επειδή εκείνη δεν άντεχε άλλο. Η Μις Πελοπόννησος 2013 Αναστασία Βοσκανίδου, που παραδέχτηκε δημοσίως τη σχέση της μαζί του, «αδειάστηκε» από τον συνεργάτη του Παντελίδη Χάρη Λεμπιδάκη που μίλησε απλά «για μια θαυμάστρια που ήρθε στο καμαρίνι του όπως τόσες άλλες».

Η λίστα των εκάστοτε συντρόφων του περιλαμβάνει πολλές γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό ευειδείς δεσποινίδες, μεταξύ αυτών η ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη, η μπλόγκερ Ελίζαμπεθ Ελέτσι, η τραγουδίστρια Αρετή Ζανά, και η 29χρονη συνοδηγός του στην τελευταία του κούρσα Μίνα Αρναούτη, όπως ακούγεται. Στην πίστα, ειδικά στο τέλος της σεζόν, στο εκάστοτε κέντρο όπου εμφανιζόταν του πέταγαν από καρέκλες, τραπέζια, μαξιλάρια, φιάλες, σαμπανιέρες και κιθάρες μέχρι και ανθρώπους! Ηταν κάτι σαν ιεροτελεστία, όπως τα αμνοερίφια που έψηναν στον γύρω ακάλυπτο, κάτι σαν τα βιβλία που καίγαμε κάποτε στα σχολεία στην αποφοίτηση. Ετσι το έβλεπε ο Παντελίδης, νορμάλ και σύνηθες σε χώρους όπως τα μπουζούκια, ως μέρος της όλης μπουζουκοκουλτούρας και κοσμοθεωρίας της διασκέδασης του ελληνάρα.

Εκδηλώσεις λατρείας

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7 8

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact