ΚΟΣΜΟΣ

Πινακίδα-σοκ στο σημείο συντριβής του Boeing της Malaysia στην Ουκρανία -«Προσοχή, μπορεί να υπάρχουν ακόμη ανθρώπινα μέλη στον χώρο» [εικόνες]

Εννιά μήνες μετά την κατάρριψη του Boeing της Malaysian Airlines, στα ρωσοουκρανικά σύνορα, τα προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων βρίσκονται ακόμη διασκορπισμένα στα χωράφια… Η μυρωδιά του θανάτου εξακολουθεί να πλανάται στην περιοχή την ώρα που χάνονται σημαντικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν περαιτέρω φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Την περασμένη εβδομάδα πάνω από 800 προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων περισυνελέγησαν από τον τόπο του δυστυχήματος και εστάλησαν σε εργαστήρια στην Ολλανδία, ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της Daily Mail που επισκέφθηκε την περιοχή, μάλλον τα ειδικά συνεργεία δεν πήραν τα πάντα από εκεί…

Ντόπιοι, από το χωρίο Γκράμποβο ισχυρίζονται ότι πρόσφατα εντοπίστηκε το πόδι μιας γυναίκας, ενώ πλήθος άλλων ιστοριών για αντικείμενα και ανθρώπινα μέλη τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στον «τεράστιο τάφο», σημείο της συντριβής,  θρυλούνται στην περιοχή. Ολα αυτά γιατί οι ερευνητές που πιάνουν δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν αποκτήσει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή της συντριβής λόγω των δυσκολιών με την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.

Συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν καεί, παραμορφωμένα μέταλλα, φωτογραφίες των επιβαινόντων, μισοκαμένα διαβατήρια, αλλά και ενδεχομένως ανθρώπινα μέλη, όπως προειδοποιεί η σχετική πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή, βρίσκονται ακόμη διασκορπισμένα στο έδαφος ή και στα κλαδιά των δένδρων με τους ειδικούς να μην τολμούν να πλησιάσουν καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν σε… πεδίο βολής.

Τον πρώτο καιρό μετά το δυστύχημα κάτοικοι της περιοχής αμείβονταΝ με σχεδόν έξι λίρες την ημέρα προκειμένου να συμμετέχουν στην συλλογή των προσωπικών αντικειμένων από την περιοχή όπου συνετρίβη του αεροπλάνο της Malaysian, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πλέον, καθώς είναι εποχή σποράς και έχουν να ασχοληθούν με τις δικές τους γεωργικές εργασίες.

Την ίδια ώρα οι χαρακτηριστικές κορδέλες γύρω από τον τόπο του δυστυχήματος, σχεδόν ένα χρόνο μετά από αυτό έχουν εξαφανιστεί, ενώ πρόσφατα ένα κομμάτι της περιοχής βρέθηκε…σκαμμένο. Ο λόγος ανεξήγητος, ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η ζωή συνεχίζεται και ότι η γη πρέπει να καλλιεργηθεί, με καλαμπόκια ακόμη και αν χαθούν πολύτιμα στοιχεία για το δυστύχημα, καθώς η ζωή τους εξαρτάται από τις εργασίες αυτές.

Στην αυτοψία που έκανε στην περιοχή η Daily Mail πάντως, διαπίστωσε ότι σε διάστημα 36 ωρών τύγχανε να… εξαφανίζονται αντικείμενα, όπως συγκεκριμένα ένας τεράστιος μεταλλικός βραχίονας. Το αν αυτό κλάπηκε ή αφαιρέθηκε για να παραδοθεί στους ανακριτές είναι ασαφές, ωστόσο, ακόμη και κάτοικοι της περιοχής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο φτωχοί ντόπιοι να έκλεψαν πράγματα από τον τόπο του δυστυχήματος και να τα πούλησαν για τα προς το ζην…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact