ΥΓΕΙΑ

Τα πιο βλαβερά τρόφιμα που οι άνθρωποι συνεχίζουν να τρώνε!

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν κατάσταση τρόμου στους διατροφολόγους. Ακόμα και η σκέψη και μόνο ότι θα πλησιάσουν στα χείλη σας θα σας προκαλέσει πανικό, αν όχι ένα αυστηρό “δεν ξέρετε πόσο κακό είναι αυτό για εσάς;”.

Ενώ η αντίδραση ενός διατροφολόγου μπορεί να φαίνεται ακραία, το γεγονός είναι ότι αυτά δεν είναι “αληθινά” τρόφιμα. Έχουν υποστεί υπερβολική σύγχρονη επεξεργασία και είναι γεμάτες από τεχνητά συστατικά, καθιστώντας τα τόσο αγνώριστα από την αρχική τους μορφή που το σώμα σας απλώς δεν ξέρει τι να τα κάνει.

Η τακτική κατανάλωση αυτών των τροφίμων δημιουργεί μια συσσώρευση τοξικών ουσιών που προκαλούν χάος στην υγεία σας, όπως δείχνουν εντυπωσιακές επιστημονικές μελέτες.

Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν τροφές που, για χάρη της υγείας και της μακροζωίας, δεν θα έπρεπε να τρώμε καθόλου ή, τουλάχιστον, να τρώμε σπάνια. Καθώς η κατανάλωσή μας αυτών των τροφίμων έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών, αυξήθηκαν και τα περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, τριών από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες παγκοσμίως.

Μεταξύ των διατροφολόγων, αυτά λέγεται ότι είναι η ρίζα κάθε κακού όσον αφορά την υγεία. Ενώ αυτές οι τροφές μπορεί να φαίνονται σχετικά καλοήθεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες του καταλόγου, είναι πιο επικίνδυνες όταν καταναλώνονται τακτικά – και για πολλούς ανθρώπους, αυτό συμβαίνει. Παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο σε πολλές βαριά επεξεργασμένες τροφές, πράγμα που σημαίνει ότι αν τις αποφύγετε (και αρχίσετε να ελέγχετε τους καταλόγους των συστατικών), θα βρεθείτε πολύ φυσικά να αποφεύγετε τις πιο επικίνδυνες τροφές. Η υγεία και η μέση σας θα σας ευχαριστούν.

Ζάχαρη

Συχνά αναφέρεται ως δημόσιος εχθρός νούμερο ένα. Αποτελεί σημαντική αιτία παχυσαρκίας και διαβήτη, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Η ζάχαρη ασκεί επίσης πίεση στο πάγκρεας, το συκώτι και το πεπτικό σύστημα. Το νευρικό σύστημα λέγεται ότι διακυβεύεται έως και 50% κάθε φορά που τρώτε ζάχαρη.

Αυτά είναι κακά νέα για την υγεία σας, επειδή σας κάνει πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα, γρίπη, κατάθλιψη, ορμονική ανισορροπία, άγχος και αύξηση βάρους. Μόλις το 2012, ο Αμερικανός γιατρός Ρόμπερτ Λούστιγκ ζήτησε νόμους που να περιορίζουν τη ζάχαρη σαν να ήταν καπνός, λόγω της επικίνδυνης επίδρασής της στην υγεία μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι δεν είναι όλες οι μορφές ζάχαρης ίσες. Τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα και το μέλι είναι μια χαρά όταν καταναλώνονται με μέτρο.

Αλεύρι

Μπορεί να φαίνεται σχετικά ακίνδυνο, αλλά μέσα στο σώμα σας, το λευκό αλεύρι συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως η λευκή ζάχαρη, αφού σε αυτό μετατρέπεται γρήγορα κατά τη διαδικασία της πέψης. Δημιουργεί τεράστιο στρες στο πάγκρεας και διαταράσσει τα επίπεδα ινσουλίνης τόσο πολύ που το σώμα στέλνεται σε κατάσταση αποθήκευσης λίπους. Η επεξεργασία αφαιρεί το πιο θρεπτικό μέρος του σιταριού, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών. Η επεξεργασία είναι το πρόβλημα, όχι το σιτάρι, γι’ αυτό και πάλι, αποφύγετε το λευκό.

Γάλα

Αυτό είναι αμφιλεγόμενο. Μας ενθαρρύνουν να πίνουμε γάλα για πιο γερά οστά, αλλά, σύμφωνα με τον διατροφολόγο και συγγραφέα Πάτρικ Χόλφορντ, χάνουμε την ικανότητα να χωνεύουμε τη λακτόζη, ένα σημαντικό συστατικό του γάλακτος, καθώς μεγαλώνουμε. Η διαταραγμένη πέψη προκαλεί φούσκωμα, δυσανεξία στα τρόφιμα, κάνει το σώμα μας πιο όξινο και προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση. Το πιο ανησυχητικό είναι ο τρόπος με τον οποίο το γάλα υφίσταται επεξεργασία με θερμότητα, ορμόνες, χημικά, συντηρητικά και αντιβιοτικά. Κάντε μια εύκολη (αν και πιο ακριβή) στροφή στο γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή ρυζιού για πιο θρεπτικές, εύπεπτες εναλλακτικές λύσεις.

Γρήγορο φαγητό

Το πιο γρήγορο πράγμα στο γρήγορο φαγητό είναι η επιδείνωση της υγείας σας. Είναι γεμάτο τουλάχιστον δύο από τους τρεις λευκούς διαβόλους, για να μην αναφέρουμε το εξαιρετικά επεξεργασμένο κρέας, το νάτριο και φυσικά τα κορεσμένα λίπη. Αυτός είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός που θα μειώσει το προσδόκιμο ζωής σας.
Θυμάστε το ντοκιμαντέρ Super Size Me; Η καθημερινή κατανάλωση fast food για κάθε γεύμα είναι μια ακραία περίπτωση, αλλά, σε λιγότερο από ένα μήνα, η υγεία του ερευνητή επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα που οι γιατροί του ανησυχούσαν σοβαρά για την υγεία του. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο συνδυασμός κακής διατροφής και έλλειψης σωματικής δραστηριότητας προκαλεί 310.000 έως 580.000 θανάτους κάθε χρόνο. Οι τύποι τροφίμων που οδηγούν σε αυτούς τους θανάτους είναι πλούσιοι σε κορεσμένα λιπαρά, νάτριο και ζάχαρη.

Επεξεργασμένο κρέας

Τα αλλαντικά έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά και νάτριο, τα οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία μας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, η κατανάλωση αυτών των κρεάτων σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα νιτρικά μετατρέπονται σε νιτρώδη μόλις χωνευτούν, τα οποία μπορούν να σχηματίσουν νιτροζαμίνη, μια ισχυρή χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact