ΥΓΕΙΑ

Ποινές-χάδι στους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια

Οι υποθέσεις γιατρών που χρηματίζονται ανέρχονται σε δεκάδες τα τελευταία χρόνια, δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τις διώξεις που ασκούνται. Συγκεκριμένα, παρά τις πολλές καταγγελίες έχουν διωχθεί μόλις δώδεκα γιατροί που ζητούσαν και πήραν φακελάκι να επισπεύσουν χειρουργικές επεμβάσεις. Την ίδια ώρα οι ποινές που επιβάλλονται είναι… χάδι.

Παρά το γεγονός ότι διάφορα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία έχουν έρθει στο φως και κάνουν λόγο για ποσά από 400-2.000 ευρώ, οι γιατροί που δικάζονται είναι ελάχιστοι και οι ποινές ακόμη ελαφρύτερες . Ενδεικτική είναι η περίπτωση γιατρού που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται με 500 ευρώ το 2011. Τι έγινε μετά; Ο γιατρός καταδικάστηκε, όμως το πειθαρχικό του επέβαλε παύση μόλις ενός έτους. Ουσιαστικά δηλαδή, του επέτρεψε να επιστρέψει στη θέση του την επόμενη ημέρα κάνοντας συμψηφισμό με το διάστημα που έμεινε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Ελάχιστες είναι και οι υποθέσεις που φτάνουν στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια διώκονται για παθητική δωροδοκία χειρουργός στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ, γυναικολόγος του ΓΝ Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν συλληφθεί ΩΡΛ του ΝΙΜΤΣ για φακελάκι 2.000, μαστολόγος του ΓΝ Σάμου για φακελάκι 500 ευρώ, ορθοπεδικός του ΚΑΤ για δωροδοκία 600 ευρώ, ορθοπεδικός ου ΓΝ Κιλκίς για φακελάκι 400 ευρώ και καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για χρηματισμό 500 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα από τις 12 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, μόλις δύο γιατροί έχουν καταδικαστεί.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact