ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμική δήλωση Πούτιν προς Δύση: «Σας προκαλώ να με νικήσετε, δεν έχουμε καν ξεκινήσει»

«Η αρχή της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία σημαίνει και την αρχή μιας πλήρους κατάρρευσης της αμερικανικής παγκόσμιας τάξης»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε σήμερα τη Δύση να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, μετά από σειρά δηλώσεων Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι θέλουν να νικηθεί η Μόσχα στο πεδίο της μάχης.

«Ακούμε σήμερα ότι θέλουν να νικηθούμε στο πεδίο της μάχης. Λοιπόν, τι να πω; Αφήστε τους να προσπαθήσουν. Δεν έχουμε καν ξεκινήσει τίποτα ακόμα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι η Δύση «φαίνεται να είναι πραγματικά πρόθυμη να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», κάτι που είπε ότι είναι μια «τραγωδία» για τον ουκρανικό λαό.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τους επικεφαλής των ομάδων της Κάτω Βουλής του Κοινοβουλίου, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ταυτόχρονα, δεν αρνούμαστε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Όμως όσοι τις αρνούνται πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο (θα αρνούνται), τόσο πιο δύσκολο θα τους είναι να διαπραγματευτούν μαζί μας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν έριξε την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι συνεχείς προσπάθειες της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα δίκαιο διεθνές σύστημα ασφάλειας έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

«Οι πρωτοβουλίες για συνεργασία στην αντιπυραυλική άμυνα απορρίφθηκαν, οι προειδοποιήσεις για το απαράδεκτο της επέκτασης του ΝΑΤΟ, ειδικά σε βάρος των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, αγνοήθηκαν», είπε ο Πούτιν.

«Αν ο στόχος της Δύσης ήταν να προκαλέσει μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προφανώς το πέτυχε», παραδέχτηκε και επεσήμανε: «Σε στρατηγικό επίπεδο, ωστόσο, η Δύση έχει ήδη χάσει όταν η Μόσχα ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία».

«Έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν ήδη χάσει από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης, γιατί η αρχή της σημαίνει και την αρχή μιας πλήρους κατάρρευσης της αμερικανικής παγκόσμιας τάξης», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη κατάρρευση «δεν μπορεί να σταματήσει».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact