ΥΓΕΙΑ

Πόνος στο αριστερό χέρι: Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Οι περισσότεροι από εμάς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, έχουμε νιώσει έντονους πόνους στο αριστερό μας χέρι χωρίς να γνωρίζουμε τι μπορεί να «κρύβεται» πίσω από αυτό.

Οι πόνοι μπορεί να οφείλονται σε ένα τράβηγμα αλλά μπορεί να σημαίνει μέχρι και καρδιακή προσβολή.

Τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους πόνους. Σε τι όμως μπορεί να οφείλονται;

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά χαρακτηριστικά τα οποία βρήκαμε στο ιατρικό σάιτ medinova και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει:

Έντονος πόνος στο αριστερό σας χέρι και στο στήθος

Τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερος, αλλά ο συνδυασμός αυτών των πόνων, μπορεί να χρειάζεται κάποια ιατρική βοήθεια. Υπάρχουν φορές λοιπόν που οι συγκεκριμένοι πόνοι να αποτελούν σοβαρή κατάσταση. Όποτε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Περισσότερα συμπτώματα σε συνδυασμό με πόνο στο χέρι

Η καρδιά δεν είναι παιχνίδι για αυτό τα συμπτώματα που σχετίζονται μαζί της καλό θα ήταν να μην τα αγνοούμε. Πολλοί άνθρωποι που έπασχαν από κάποια σοβαρή καρδιακή νόσο δεν ένιωσαν ποτέ κάποιο πόνο στο στήθος, ή τα συμπτώματα τους να ήταν ελάχιστα.

​Πολλές φορές το σώμα μας δεν ακολουθεί πάντα την κλασική περιγραφή που θα βρείτε στα βιβλία και υποστηρίζει πως ο πόνος στην καρδιακή προσβολή είναι σα να κάθεται ένας ελέφαντας πάνω στο θώρακά μας με αποτέλεσμα να ασφυκτιούμε.

​Υπάρχουν φορές που συμπτώματα όπως η ζάλη, η ναυτία, η ασυνήθιστη εφίδρωση, η δυσκολία στην αναπνοή ή οι αυξημένοι παλμοί να μας προειδοποιούν για πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

​Άρα έαν έχετε πόνο στο αριστερό χέρι και συνοδεύεται από οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, τότε υποδεικνύει την πιθανότητα καρδιακού προβλήματος.

Ασταμάτητος πόνος

Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονος πόνος στο αριστερό σας χέρι καλό θα ήταν να τρέξετε στο γιατρό σας. Μπορεί να μην είναι τόσο πιθανό να σχετίζεται με κάποιο καρδιακό πρόβλημα, όμως μπορεί να είναι προειδοποίηση για κάποια κατάσταση όπως η τενοντίτιδα και η αρθρίτιδα, οι οποίες είναι χρόνιες.

Προσοχή!

Διάφορου τύπου δραστηριότητες μπορεί να βλάψουν ακόμα περισσότερο τον βραχίονα σας. Καλό θα ήταν να υπάρξει ανάπαυση και άμεση ιατρική βοήθεια, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακών παθήσεων, ειδικά αν ο πόνος είναι βαθύς και ο βραχίονας δεν είναι μαλακός στην αφή.

​Ο συγκεκριμένος πόνος πολλές φορές εμφανίζεται ξαφνικά, σε κατάσταση ηρεμίας, όπως όταν παρακολουθείτε τηλεόραση.

Αν ο πόνος στο χέρι σας συνοδεύεται από οποιονδήποτε συνδυασμό πόνου στο στήθος, ναυτία, εμετό, ζαλάδα, λιποθυμία, δύσπνοια, ασυνήθιστη εφίδρωση, φούσκωμα της κοιλιάς, βήχα ή συριγμό, ζητήστε άμεσα τη βοήθεια του γιατρού σας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact