ΚΟΣΜΟΣ

Πώς μία selfie «έμπλεξε» έναν φωτογράφο, έναν πίθηκο αλλά και τη… Wikipedia!


Τον μπελά του βρήκε ο φωτογράφος άγριας ζωής David Slater, όταν σε ένα ταξίδι του στα δάση της Ινδονησίας, ένας πίθηκος άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή και άρχισε να βγάζει selfies

Ο φωτογράφος David Slater ταξίδεψε στην Ινδονησία για να απαθανατίσει την άγρια ζωή στα δάση της, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι ένας πίθηκος, που ανήκει στο απειλούμενο είδος των μαύρων μακάκων, θα του δημιουργούσε προβλήματα…

Καθώς ο Slater έβγαζε φωτογραφίες ο πίθηκος του άρπαξε την μηχανή και έβγαλε εκατοντάδες φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες μια μοναδική selfie! Ο φωτογράφος όταν την είδε ενθουσιάστηκε, όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror και όταν η φωτογραφία με την ιστορία δημοσιεύθηκε, άνθρωποι από όλο τον κόσμο επικοινώνησαν μαζί του για να του πουν ότι τους «έφτιαξε την μέρα».

Όμως, την επίμαχη φωτογραφία ανάρτησε και η Wikipedia και ο φωτογράφος ζήτησε από τους υπεύθυνους να την κατεβάσουν επειδή αποτελεί ιδιοκτησία του. Η απάντηση που πήρε ο Slater ήταν μάλλον αποστομωτική… Αρνούνται να κάνουν δεκτό το αίτημά του, επειδή ισχυρίζονται ότι την selfie, δεν την έβγαλε ο ίδιος, αλλά ο …πίθηκος!

Ο φωτογράφος δηλώνει απογοητευμένος από την απάντηση της Wikipedia, αφού έτσι χάνει 10.000 λίρες από την πώληση της μοναδικής φωτογραφίας, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο Slater είναι θυμωμένος με την Wikipedia και ισχυρίζεται ότι το κόστος του ταξιδιού του ήταν πάνω από 2.000 λίρες, ενώ ένας φωτογράφος θα μπορούσε να βγάλει 20.000 φωτογραφίες και να αναζητήσει ανάμεσά τους αυτή που θα κάνει τη διαφορά.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact