ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Θα βγούμε πιο σύντομα από τον πόλεμο του κορονοϊού

Σε καραντίνα υπάλληλος της κυβέρνησης

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό στην Ρωσία θα αλλάξει σίγουρα προς το καλύτερο, δήλωσε Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τη στιγμή που στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 840 κρούσματα.

«Όταν η κατάσταση θα αλλάξει, και σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο, 100%» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα βρίσκεται φυσικά στην χρονική διάρκεια και στην μεταξύ μας αποτελεσματική συνεργασία».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σκληρότητα των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, επιτρέπει να επισπευσθεί η καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Τα μέτρα είναι αναγκαστικά και προσωρινά. Αλλά όσο λιγότερο διαρκέσουν τόσο πιο αποτελεσματικά θα είναι και, για να πούμε την αλήθεια, όσο πιο σκληρά είναι, τότε αυτή η περίοδος (των περιορισμών) θα μειωθεί» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό θα βελτιωθεί νωρίτερα από δύο-τρεις μήνες.

«Σε μερικές χώρες λένε ότι ο πόλεμος κατά του κορονοϊού, τον χαρακτηρίζουν πόλεμο, θα είναι μακρύς, αλλά όταν βγούμε από αυτή την κατάσταση, και θα βγούμε σίγουρα, ελπίζω ότι αυτό θα γίνει νωρίτερα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε έναν επιχειρηματία που έκανε την πρόβλεψη ότι όλη αυτή η κρίση θα συνεχισθεί δύο με τρεις μήνες.

Υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης τέθηκε σε καραντίνα ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης τέθηκε σε καραντίνα καθώς ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ όλοι οι συνεργάτες του βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα του τα τεστ έχουν σταλεί για επαλήθευση, όλοι οι συνεργάτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση ενώ όλοι οι χώροι στους οποίους βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες έχουν απολυμανθεί.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν αναφέρεται σε ποιο τμήμα της κυβέρνησης εργάζονταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ή με τι βαθμού αξιωματούχους ή πολιτικούς έχει έρθει σε επαφή.

Πούτιν και Μακρόν μίλησαν για τα μέτρα που λαμβάνουν κατά του κορονοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που λαμβάνει ο καθένας στην χώρα του, όπως και για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους στις χώρες τους όπως και για τους όρους μεταφοράς ιατρικού εξοπλισμού.

Οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν συζήτησαν το θέμα της άρσης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας.

Στα 840 τα κρούσματα στη Ρωσία

Ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη Ρωσία ανήλθε στα 840 άτομα. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 182 νέα κρούσματα, πήραν εξιτήριο 10 άτομα, ενώ υπήρξαν δύο κρούσματα στην Μόσχα τα οποία κατέληξαν.

Συνολικά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 56 περιφέρειες της Ρωσίας, ενώ έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής 38 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων, τα 189 κρούσματα καταγράφηκαν σε 18 περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων τα 136 στην Μόσχα, η οποία είναι η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 546 κρούσματα.

Τα Μπαλέτα Μπαλσόι θα προβάλλουν στο YouTube τις καλύτερες παραστάσεις τους

Τα Μπαλέτα Μπαλσόι ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο YouTube, την ώρα που το ένα τρίτο των ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπαλσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους», αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου Μπαλσόι σε ανακοίνωσή της.

Από την Παρασκευή και έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Μπαλσόι στο YouTube «χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Λίμνη των Κύκνων”θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα Μπορίς Γκοντουνόφ ή ακόμη το μπαλέτο Ωραία Κοιμωμένη.

Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

«Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους», σημείωσε ο διευθυντής των Μπαλσόι Βλαντίμιρ Ουρίν. «Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπαλσόι «να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Μπαλσόι».

Δεκάδες θέατρα και όπερες στον κόσμο, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, έκλεισαν τις τελευταίες μέρες τις πόρτες τους στο κοινό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας παράλληλα να προβάλλουν παραστάσεις και συναυλίες τους μέσω Ίντερνετ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact