ΚΟΣΜΟΣ

«Προδότες» αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας γνωστός αρθρογράφος

«Δεν υπάρχει θέμα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πολιτών»

«Προδότες» αποκαλεί τους εθνικιστές της Τουρκίας ο γνωστός αρθρογράφος Ενγκίν Αρντίτς. Σε άρθρο που έγραψε με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη και δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική Σαμπάχ, την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία σήμερα, επισημαίνει ότι ακόμα και αν οι αμοιβαίες επισκέψεις δεν λύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, είναι σημαντικές για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των πολιτών μας. Αυτοί που δημιουργούν τα θέματα είναι οι φασίστες. Οι Τούρκοι και οι Έλληνες φασίστες. Οι τούρκοι φασίστες (εθνικιστές) είχαν στήσει παγίδα στον Ερντογάν… Πίστευαν ότι θα τον προκαλούσαν και θα τον παρέσυραν σε αυτήν… Ζητούσαν κάποια νησιά από την Ελλάδα… Κάποιοι αναφέρονταν σε 14 κι άλλοι που δεν τους έφτανε αυτό ζητούσαν 214. Επέμεναν για ένα νησί. Την Ψέριμο. [στο κείμενο αναφέρεται ως “Keçi”]… Προσπαθούσαν να φέρουν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με την Ελλάδα και επεδίωκαν η Τουρκία, που έχει προβλήματα στα νοτιοανατολικά της, να έχει προβλήματα επίσης και στα δυτικά. Κι αν ήταν δυνατόν να την αναγκάσουν να πολεμάει σε δύο μέτωπα. Έτσι οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν λέγοντας ότι “υπάρχει σύγκρουση στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ”. Μήπως αυτός ήταν και ο στόχος; Αυτό συνιστά προδοσία κατά της πατρίδας. Αυτό το έπραξαν οι Τούρκοι εθνοσοσιαλιστές. Αυτοί που περιφέρονται με το προσωπείο των Κεμαλιστών… », όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ο αρθρογράφος κατηγορεί και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπλίτευσης ότι υποστήριξε αυτές τις προβοκάτσιες. Όπως τονίζει, ήθελε νησιά και ο Κιλιτσντάρογλου.

«Ο Ερντογάν όμως δεν παρασύρθηκε. Έτσι πέρασε κι αυτή η φάση. Παράτησαν τη “φιλολογία” των νήσων και τώρα προσπαθούν να τον χτυπήσουν με τις τιμές της μελιτζάνες και τα ξερά κρεμμύδια. Η πιο αισχρή εχθρότητα κατά της Τουρκίας είναι η υποκρινόμενη, η κρυφή που φοράει το προσωπείο “του εθνικισμού”. Όπως τους Γικουλενιστές που προσπαθούν να παρουσιάζονται ως Κεμαλιστές… » καταλήγει ο Ενγκίν Αρντίτς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact