ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προειδοποίηση για πιθανό μεσογειακό κυκλώνα – Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

Για πιθανό σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα στην Κεντρική Μεσόγειο προειδοποιεί με πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος επικαλείται τα προγνωστικά στοιχεία μοντέλων «που πήραμε πριν από λίγη ώρα, όπου το βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και ημέρες στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, τείνει να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όπως εξηγεί, «είναι σύνηθες τέτοια εποχή που οι θάλασσές μας είναι αρκετά θερμές, βαρομετρικά χαμηλά που αλληλεπιδρούν για πολλές ημέρες με τη θάλασσα να αποκτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και στροβιλισμού, λαμβάνοντας μορφή κυκλώνα που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη χαρακτηρίζονται ως Μεσογειακοί κυκλώνες εξαιτίας τις περιορισμένης έκτασής τους σε σχέση με τους γνωστούς κυκλώνες που δημιουργούνται στους ωκεανούς. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν πολύ».

Ο μετεωρολόγος επισυνάπτει ταυτόχρονα και βίντεο, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει «την προβλεπόμενη εξέλιξη δημιουργίας του Μεσογειακού κυκλώνα που θα προσεγγίσει τη χώρα μας την Πέμπτη».

Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Δεν προβλέπεται καμία πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή», ανέφερε στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος μετά την ανησυχία που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση του συναδέλφου του Κλέαρχου Μαρουσάκη, πως ένα ισχυρό βαρομετρικό από τη νότια Ιταλία θα πλήξει υπό μορφή κυκλώνα τα δυτικά παράλια της χώρας μας την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει την Πέμπτη και την Παρασκευή χωρίς όμως κάποια ανησυχητικά στοιχεία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact