ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόκληση για τις παραδουνάβιες χώρες η διαχείριση των υδάτων

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί για τις παραδουνάβιες χώρες η αποτελεσματική διαχείριση αλλά και η πρόσβαση των κατοίκων των χωρών αυτών σε πόσιμο νερό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σημειώνει, σε έρευνά της, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα διαθέσιμα στοιχεία αποδεικνύουν ότι 22,5 εκατ. κάτοικοι των παραδουνάβιων περιοχών στερούνται πρόσβασης σε πόσιμο νερό, ενώ στα 28 εκατ. κάτοικους ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που στερούνται της παροχής νερού στην καθημερινή εγκατάσταση της προσωπικής υγιεινής τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής παρουσιάζονται και αναλύονται σε ειδική διάσκεψη για τα νερά του Δούναβη, που πραγματοποιείται από χθες, στη Βιέννη, με τη συμμετοχή υπουργών, διευθυντών υπηρεσιών και φορέων των παραδουνάβιων χωρών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ο Δούναβης συγκροτεί τη μεγαλύτερη παραποτάμια περιοχή της Ευρώπης, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινή ζωή 81 εκατ. ανθρώπων, η πλειοψηφία των οποίων είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στις περιοχές του Δούναβη άρχισαν πριν από 15 χρόνια, ενώ στα "βήματα" που έγιναν προηγούνται οι χώρες-μέλη της ΕΕ, με δεδομένη τη ροή χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά περιβαλλοντολογικά προγράμματα.

Η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι οι χώρες των παραδουνάβιων περιοχών θα πρέπει να εντοπίσουν τα τοπικά χαρακτηριστικά και προβλήματα της κάθε περιοχής, ενώ από την ανάλυση αυτών των δεδομένων θα πρέπει να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Επίσης, η χρηματοδότηση των δράσεων που προτείνονται είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχει συσσωρευτεί ένα κενό χρηματοδότησης, οικονομικού ύψους άνω των 2 δισ. δολαρίων.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact