ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψαλιδισμένα λόγω κρατήσεων τα αναδρομικά στους ενστόλους Πως θα γίνει η αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων

Λίγο πιο… ζεστή θα γίνει η τσέπη των ενεργεία και απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού όπως προβλέπει η Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου θα καταβληθούν για τους υπηρετούντες στις 27 Νοεμβρίου μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου.

Ενώ για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Ιανουαρίου. Όσοι έχουν πάρει μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουν πόσα έχουν λαμβάνειν, θα πρέπει να έχουν, όμως, κατά νου, ότι αυτά τα αναδρομικά θα είναι αρκούντως “ψαλιδισμένα”, αφού όπως αναφέρει η σχετική Απόφαση, θα συνυπολογιστούν και οι κρατήσεις, χωρίς να υπολογιστούν βέβαια πόσα έχασαν οι ένστολοι από το 2012 έως σήμερα, από την αντισυνταγματική μείωση των αποδοχών τους.

Όσον αφορά στα αναδρομικά της περιόδου 2012- 2014, η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ως εξής:

  •     αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, την 27/1/2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου
  •     αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27/1/2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27/12/2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά ένα μέρος αυτής της διετίας και κατά το υπόλοιπο, κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27/1/2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact