ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: Σε εννέα Περιφέρειες καταγράφηκαν τα 52 νέα κρούσματα – Τα 14 στην Αττική

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως προκύπτει από τη γεωγραφική κατανομή των 52 νέων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών.

Από τα νέα κρούσματα, τα 11 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα τα επτά καταγράφηκαν σε ελέγχους που έγιναν στις πύλες εισόδου της χώρας μας και τα τέσσερα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής:

– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 4279. Από τα νέα κρούσματα, μόλις τα επτά εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού έχουν φτάσει τους 203, καθώς ένας ακόμη ασθενής εξέπνευσε το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για έναν 63χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, πρόκειται για έναν ιερέα από τη Μορσίνη στην Ξάνθη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact