ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αλλάξουμε


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η οικονομία της Ιταλίας εισήλθε εκ νέου σε ύφεση (-0,2%)

«Από εμάς εξαρτάται» να ανατραπεί η κατάσταση της οικονομίας της Ιταλίας, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιταλίας, τα οποία παρουσίασε το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Istat) εισήλθε εκ νέου σε ύφεση (-0,2%), τονίζει σε μια επιστολή του προς τους βουλευτές και τους γερουσιαστές της συμπολίτευσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Από εμάς εξαρτάται να αντιστρέψουμε την πορεία αυτή, από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε στο κοινοβούλιο και σε όλη την χώρα », σημείωσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του «πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να βγει από την κρίση, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να αλλάξει».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι «το 2014 το ΑΕΠ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 2,4%, το 2013 κατά 1,6% και τους πρώτους έξι μήνες, φέτος, κατά 0,3%».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπερασπίζεται τις μέχρι τώρα επιλογές του, τονίζοντας ότι «η μείωση των φόρων για τους μικρομεσαίους πολίτες κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ και ο περιορισμός κατά 10% του φόρου για τις επιχειρήσεις αποτελούν μια ιστορική στροφή για την Ιταλία, αλλά δεν αρκούν».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας προσέθεσε στην επιστολή του ότι την 29η Αυγούστου το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει μια σειρά μέτρων υπέρ των ψηφιακών δικτύων, της εξοικονόμησης ενέργειας και της απλοποίησης του κρατικού, γραφειοκρατικού μηχανισμού».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact