ΚΟΣΜΟΣ

Ροχανί: Καταγγέλλει αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Γάζα


“Δεν αναλαμβάνουν δράση για να εμποδίσουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς”, σχολιάζει

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατήγγειλε σήμερα την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέναντι “στη σφαγή” των Παλαιστινίων από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Παλαιστίνη του Κινήματος των Αδεσμεύτων που συνέρχεται στην Τεχεράνη.

“Η άγρια επίθεση του στρατού του καθεστώτος αυτού( Ισραήλ), δολοφόνου παιδιών συνεχίζεται με μία πολιτική που αποσκοπεί στη διάπραξη γενοκτονίας, με τη σφαγή των αμάχων και την καταστροφή της υποδομής, των σπιτιών, των ιατρικών κέντρων, των σχολείων και των τεμενών”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν καταγγέλλοντας “την αδράνεια των διεθνών οργανισμών και κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δεν αναλαμβάνουν δράση για να εμποδίσουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, του Κατάρ, της Βενεζουέλας, του Μπανγκλαντές, του Σουδάν και της Ουγκάντας συμμετέχουν στη σύνοδο αυτή της Τεχεράνης.
Ο Χασάν Ροχανί κατήγγειλε επίσης “τη συνέργεια των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας” με το Ισραήλ και κάλεσε σε διεθνή κινητοποίηση, κυρίως των χωρών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, για τον “τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διαπράττονται από το σιωνιστικό καθεστώς”.

Το Ιράν, που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του ισραηλινού κράτους, υποστηρίζει τις ισλαμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις χορηγώντας οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους.

Πολλοί ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαώσει με δηλώσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Τεχεράνη διαβίβασε στις οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ την τεχνολογία της κατασκευής των ρουκετών.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact