ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλο προκαλούν οι μυστικοί φοροελεγκτές του Βαρουφάκη

Ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι προτάσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών να επιστρατευτούν φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες ως φοροεισπράκτορες. Τις προτάσεις, που περιλαμβάνονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς τον επικεφαλής του Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας, αποκάλυψαν πρώτοι οι Financial Times, γράφοντας ότι τα πρόσωπα αυτά θα λειτουργούν ως… μυστικοί μη επαγγελματίες φοροεισπράκτορες, εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο ««Η Ελλάδα προτείνει τουρίστες ως φοροελεγκτές», η πρόταση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, μάλιστα «ένας ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασε την πρόταση». Το γεγονός αυτό δείχνει το χάσμα που μεγαλώνει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας.

«Είναι ξεκαρδιστικό, εάν δεν ήταν τραγικό, το ότι σε αυτό κατέληξε μία κυβέρνηση σε μία βιομηχανοποιημένη χώρα», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλούνται οι FT.

Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα Independent έγραψε πως «η Ελλάδα έδωσε φρέσκιες υποσχέσεις στην Ε.Ε., καθώς τρέχει να βρει ρευστό για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Αλλά κοινοτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πράξει περισσότερα πριν βοηθήσει με κονδύλια έκτακτης ανάγκης».

Ίσως το πιο λογικό τμήμα των προτάσεων είναι αυτό που αναφέρεται στην έναρξη «συνομιλιών υψηλόβαθμου επιπέδου» επί ενός τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, γράφει από την πλευρά της η εφημερίδα Ιl Sole 24 Ore.

Σκληρή κριτική και στο εσωτερικό

Σχολιάζοντας «τη διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Προβλέπουμε ότι σύντομα ο κ. Βαρουφάκης θα πάρει και πάλι απάντηση από την κ. Κωνσταντοπούλου για το κρέας που βαφτίζεται σε ψάρι».

«Όποιος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι πιεστικοί χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την επιστολή του με τις επτά μεταρρυθμίσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ παρακαλεί «ειλικρινά» την κυβέρνηση να ετοιμάσει έως τη Δευτέρα «σοβαρές, συνταγματικά νόμιμες, συγκεκριμένες, τεχνικά τεκμηριωμένες και δημοσιονομικά μετρήσιμες προτάσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν θετικά και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact