ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Σάλος με παρουσιάστρια που εκφώνησε τις ειδήσεις χωρίς μαντίλα!


Οργή στη Σαουδική Αραβία με τηλεπαρουσιάστρια που εκφώνησε τις ειδήσεις χωρίς να φορά μαντίλα – Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν θα ξαναγίνει, τονίζει ο εκπρόσωπος του κρατικού καναλιού Al Ekhbariya

Σάλος ξέσπασε στην Σαουδική Αραβία, όταν η παρουσιάστρια που εκφώνησε τις ειδήσεις στο κρατικό κανάλι Al Ekhbariya, από το στούντιο του Λονδίνου εμφανίστηκε χωρίς μαντίλα. Αμέσως στο διαδίκτυο δημιουργήθηκαν σχόλια με αντικρουόμενες απόψεις, ειδικότερα από Άραβες. Κάποιοι έγραψαν ότι η εμφάνιση της παρουσιάστριας αποτέλεσε «ψυχολογικό τράνταγμα» για την συντηρητική χώρα, το χαρακτήρισαν «ασυνήθιστη» εικόνα, ενώ υπήρξαν και οι φωνές που υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα και την προσωπική ελευθερία των γυναικών.

Ο εκπρόσωπος του καναλιού, Saleh Al Mughailif, δήλωσε στην εφημερίδα Gulf News ότι το δελτίο μεταδόθηκε από στούντιο εκτός Σαουδικής Αραβίας, αλλά το κανάλι δεν ανέχεται καμία παράβαση των αξιών και των κανόνων που ισχύουν μέσα στη χώρα. Ο ίδιος τόνισε ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί.

Σύμφωνα με σχόλια που δημοσιεύθηκαν στη Σαουδική Αραβία για το περιστατικό, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται γυναίκα στο δελτίο ειδήσεων χωρίς μαντίλα, ενώ μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί χωρίς μαντίλα γυναίκες που παρουσιάζουν τηλεοπτικά σόου ή εμφανίζονται ως καλεσμένες σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το κρατικό κανάλι Al Ekhbariya εξέπεμψε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2004 και ήταν το πρώτο κανάλι σε Αραβικό κράτος, όπου εμφανίστηκε γυναίκα να εκφωνεί δελτίο ειδήσεων φορώντας δυτικά ρούχα και την χιτζάμπ (μαντίλα).

Σημειώνεται, ότι στη χώρα απαγορεύεται στις γυναίκες η οδήγηση και τον περασμένο Οκτώβριο πολλές γυναίκες πήραν το τιμόνι και οδήγησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ριάντ, φορώντας τις μαντίλες τους και ζητώντας να μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact