ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Συμβουλεύω να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια

Περιθώριο για ισοδύναμα αντί συντάξεων από τον Γάλλο υπουργό

«Οι συνθήκες της Ευρωζώνης δεν προβλέπουν απομάκρυνση μίας χώρας από τη νομισματική ένωση» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κληθείς να σχολιάσει ένα ενδεχόμενο Grexit. «Συμβουλεύω να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια» πρόσθεσε ο Σαπέν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Figaro, ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της».

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα θέλει να κρατήσει τις χαμηλές συντάξεις ως έχουν εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι περαιτέρω, εκτός από το ότι περιμένουμε να βρει ισοδύναμα μέτρα από άλλες πηγές ή να αυξήσει τη φορολογία για να καλυφθεί το κενό» πρόσθεσε ο Μισέλ Σαπέν.

Ερωτηθείς για το πότε αδειάζει η κλεψύδρα της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι «για να βρισκόμαστε στα γνώριμα μονοπάτια μας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η παράταση του προγράμματος».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact