ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρώνουν στις δημοσκοπήσεις Τζιτζικώστας-Αδωνις

Σαρώνουν στις δημοσκοπήσεις Τζιτζικώστας-Αδωνις

Τελικά οι ίντριγκες των Καραμανλή-Παυλόπουλου με το μποικοτάρισμα της εκλογής αρχηγού στη χαζοΝΔ ευνόησαν τους Τζιτζικώστα-Γεωργιάδη οι οποίοι εμφανίζονται με ανεβασμένα τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις ενώ ο Μειμαράκης αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια.

Μετά από αυτό το πιο πιθανό είναι να μην κάνουν εκλογές στην ΝΔ!

Όλες οι νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως η σημερινή της εταιρείας Metrisi η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου–3η Δεκεμβρίου, και ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η βάση του κόμματος λοιπόν και οι ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες δείχνουν Α.Τζιτζικώστα.

Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώ ακολουθούν ο ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5%.

Το προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα διευρύνεται σε εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι και χθες είχε δημοσιευθεί η δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαριασμό εφημερίδας, όπου στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7$ και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact