ΥΓΕΙΑ

Σε καραντίνα η ζώνη των συνόρων με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε

Οι ηγέτες των χωρών της Δυτικής Αφρικής συμφώνησαν να εφαρμόσουν μια σειρά σκληρών μέτρων ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν τη χειρότερη επιδημία του θανατηφόρου ιού Έμπολα των τελευταίων ετών, ανακοίνωσε η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν μετά τις συνομιλίες που είχε μαζί τους σήμερα.

«Οι πρόεδροι αναγνωρίζουν πόσο σοβαρή είναι η επιδημία στις χώρες τους. Είναι αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τον Έμπολα στις χώρες τους», είπε η Τσαν αφού ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κόνακρι, την πρωτεύουσα της Γουινέας.

Οι τρεις χώρες, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα, αποφάσισαν να εστιάσουν τη δράση τους στην περιοχή των συνόρων τους, όπου έχει αναφερθεί το 70% των 1.323 κρουσμάτων μέχρι σήμερα, είπε η Χάτζα Σάραν Νταράμπα, η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης του Ποταμού Μάνο στην οποία μετέχει επίσης η Ακτή Ελεφαντοστού.

«Οι ζώνες αυτές θα απομονωθούν από την αστυνομία και τον στρατό», διευκρίνισε η Νταράμπα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η Τσαν από την πλευρά της έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την αποστολή περισσότερων γιατρών και τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ασθένειας που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 729 ανθρώπους.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact