ΚΑΙΡΟΣ

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Genesis» τα επόμενα 24ωρα

Τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία «Genesis» που θα χτυπήσει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Θράκη, Θεσσαλία. Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών υπάρχει για τη Θεσσαλία την Παρασκευή.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση, στην οποία ο Βασίλης Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία. Στις εν λόγω περιοχές θα σταλθεί μήνυμα από το 112, με 24ωρη ισχύ. Ο γενικός γραμματέας τόνισε επίσης ότι όλοι οι δήμοι, οι περιφέρειες και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, με βάση την πρόγνωση των μετεωρολογικών μοντέλων και την ανάλυση από την ΕΜΥ προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα σε σχέση με την πιθανή εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά το διάστημα Πέμπτη 9/6 έως Δευτέρα 13/6:

1. Η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται να είναι σημαντική και «εμμένουσα» για μεγάλο τμήμα του ελλαδικού χώρου.

2. Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου.

3. Πλημμύρες γρήγορης απόκρισης (Flash floods) μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δ. Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), ΒΔ Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι Πιερία και Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

4. Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και μεγάλων υδατορεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών, του ήπιου αναγλύφου των παραρεμάτιων περιοχών και των μικρών κλίσεων του υδρογραφικού δικτύου.

Συμπερασματικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα για τη χωρική ζώνη από το Ιόνιο και τη Δυτ. Στερεά μέχρι τη Θράκη, μέσω Θεσσαλίας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών υπάρχει για τη Θεσσαλία την Παρασκευή 10/6.

Έχει γίνει προσωπική επικοινωνία από ΓΓΠΠ με κάθε περιφερειάρχη και τους έχει κοινοποιηθεί το παραπάνω. Θα σταλεί 112 σε όλες τις περιοχές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact