ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση οι φωτιές στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου και ο Δοξάτο Δράμας

Σε πλήρη ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ελπίδα «πως μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα χερσαία και εναέρια μέσα θα έχουν κατασβέσει πλήρως τη φωτιά».

Ακόμη ανέφερε ότι χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία για το οικισμό Ξυρέικα, αφού το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στα σπίτια. Όμως, όπως πρόσθεσε, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το οικισμό.

Εξάλλου, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση της φωτιάς και στην προστασία των κατοίκων.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η φωτιά τέθηκε το βράδυ υπό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 17 μέλη πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις και να σβήσουν μικρές εστίες φωτιάς.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact