ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «υγιή» προτίθεται να μετατρέψει τα «κόκκινα δάνεια» η Eurobank

Προσφέρει κατάλληλα προϊόντα στους συνεργάσιμους πελάτες

«Τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών που διενήργησε η ΕΚΤ και η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, διεθνή και ελληνικά, με βάση το δυσμενές σενάριο, βρίσκει την Eurobank στην πρώτη γραμμή επιτυχίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή στο προσωπικό της Eurobank ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίωνας Καραβίας.

«Παρά το αρνητικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, το βιβλίο προσφορών στην αύξηση κεφαλαίου έκλεισε με σημαντική υπερκάλυψη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα σύνθεση του μετοχολογίου μας, που αποτελείται από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές όπως Fairfax Financial Holdings, WL Ross & Co, Brookfied και Highfields, θεσμικοί επενδυτές υψηλού κύρους όπως sovereign funds και θεσμικοί φορείς όπως η EBRD και το IFC. Η Fairfax Financial Holdings, ο μεγαλύτερος μέτοχός μας, αύξησε το ποσοστό της, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες και τις προοπτικές μιας Τράπεζας που γνωρίζει καλά, παρά τις αρνητικές εξελίξεις της προηγούμενης χρονιάς. Έχουμε την ενεργό στήριξη των διεθνών επενδυτών μας και η συμμετοχή τους στο πιο διεθνοποιημένο Διοικητικό Συμβούλιο ελληνικής τράπεζας αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα», επισημαίνει η διοίκηση της τράπεζας.

Επισημαίνουν επίσης ότι «πέρα από τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εντυπωσιακή προσπάθεια στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σε ένα μεγάλο αριθμό πελατών (corporate, shipping, private και personal banking) με σημαντική τελική συμμετοχή τους στην αύξηση. Ωστόσο πέρα από το ποσό που συγκεντρώθηκε, μεγαλύτερη αξία έχει η εκστρατεία κύρους, η προβολή του ονόματος και των προοπτικών της Τράπεζας που έγινε κατά τη διάρκεια αυτής της κινητοποίησης»

Οι κκ Καραμούζης και Καραβίας αναφέρουν ότι οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές:

ανάκτηση των χαμένων καταθέσεων, επιστροφή στην κερδοφορία άμεσα, αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, πλήρης αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης (προνομιούχες μετοχές και εγγυήσεις Δημοσίου) καθώς και αναβάθμιση των σχέσεων με τους πελάτες και το προσωπικό.

Αναφερόμενοι ειδικότερα στην επιστροφή των καταθέσεων, επισημαίνουν στο προσωπικό ότι είναι εκείνοι που πλέον πρέπει να μετατρέψουν τις πρόσφατες επιτυχίες και το κύρος που επανέκτησε η Τράπεζα σε καταθέσεις.

Αναφορικά με την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρουν ότι σκοπός μας είναι «να πείσουμε τους πελάτες μας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις. Σκοπός μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που θα τα μετατρέψουμε πλέον σε υγιή, προσφέροντας τα κατάλληλα προϊόντα στους πελάτες μας που είναι μεν σε δυσκολία αλλά που παραμένουν συνεργάσιμοι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact