ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Επεκτείνεται το ράλι της χθεσινής συνεδρίασης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές επέκτειναν σήμερα το ράλι της χθεσινής συνεδρίασης σε υψηλό τριών εβδομάδων, με την ενίσχυση των μεταλλευτικών εταιριών μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων να στηρίζουν την αγορά.

Ωστόσο, η μετοχή τη Royal Bank of Scotland κατέγραφε απώλειες μεγαλύτερες του 7% μετά την ανακοίνωση της όγδοης κατά σειρά ετήσιας ζημίας ύψους 1,97 δισ. λιρών (2,75 δισ. δολαρίων) καθώς η τράπεζα συνεχίζει να επιβαρύνεται από δαπάνες αναδιάρθρωσης και νομικά έξοδα. Σύμφωνα με αναλυτές της Jefferies, τα αποτέλεσματα της RBS ήταν «απογοητευτικά».

Οι εταιρίες εξόρυξης κατέγραφαν τις καλύτερες επιδόσεις, με τον δείκτη πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources να ενισχύεται κατά 3,2% ύστερα από τη σημαντική άνοδο που σημειώνουν βασικά βιομηχανικά μέταλλα όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο. Οι μετοχές των Glencore, BHP Billiton και Rio Tinto κατέγραφαν άνοδο μεταξύ 4,3% και 6,4%, βοηθώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να κινηθεί ανοδικά κατά 1,8%.

Νωρίτερα, ο δείκτης ανήλθε έως τις 1.308,99 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Φεβρουαρίου. Χθες, έκλεισε με κέρδη 2% και αναμένεται να καταγράψει άνοδο για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

Θετικά επηρέαζαν το κλίμα και η άνοδος των αγορών στην Ασία ύστερα από κάποια καθησυχαστικά σχόλια υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Δίνοντας τον τόνο για τη σύνοδο των χωρών της G20 στη Σανγκάη, ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας Τσου Χσιάοτσουάν είπε ότι το Πεκίνο είχε ακόμα περιθώριο αλλά και τα εργαλεία για να στηρίξει τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

«Οι αυξανόμενες εικασίες ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας ίσως λάβει πρόσθετα μέτρα σύντομα για να ενισχύσει την ανάπτυξη τροφοδοτούν το θετικό κλίμα σήμερα το πρωί», σχολίασε ο Μάρκους Χούμπερ, χρηματιστής στην City of London Markets.

«Το γενικότερο κλίμα είναι θετικό καθώς οι αγορές κλίνουν προς τα ανώτερα επίπεδα του τρέχοντος εύρους διακυμάνσεων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact