ΥΓΕΙΑ

«Σπασμένο πέος»: Ο επώδυνος τραυματισμός και με ποια ερωτική στάση φαίνεται να συνδέεται

Η έγκαιρη ιατρική βοήθεια μπορεί να επαναφέρει την κανονική λειτουργία

Είναι ένας τραυματισμός που προφανώς όλοι οι άνδρες τρέμουν, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός τον ανδρών που τον υπέστη πέρσι έφτασε σε ρεκόρ.

Ο λόγος για το λεγόμενο «σπασμένο πέος».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, το 2019 υπήρξαν 164 άνδρες που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα έχοντας τον συγκεκριμένο τραυματισμό.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 38%, σε σχέση με τα στοιχεία για το 2014-2015, όπως σημειώνει η εφημερίδα Mirror, τονίζοντας πως, παρότι οι άνθρωποι δεν έχουν οστό στο πέος, αυτό μπορεί να «σπάσει», εάν λυγίσει με βίαιο τρόπο.

«Δεν υπάρχουν οστά στο πέος, αλλά τα αγγεία που γεμίζουν αίμα στη διάρκεια της στύσης μπορούν να σπάσουν. Το αίμα τρέχει έξω από αυτά αλλά μέσα στο πέος, προκαλώντας πολύ επώδυνο πρήξιμο» εξηγεί το βρετανικό ΕΣΥ.

Παρότι υπάρχουν καταγεγραμμένα 164 τέτοια περιστατικά πέρσι, το Σύστημα Υγείας εκτιμά πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που υπέστησαν έναν τέτοιο τραυματισμό είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος.

«Οι περιπτώσεις που καταγράφονται είναι σπάνιες, αλλά πιστεύεται πως υπάρχουν και άνδρες που ντρέπονται να προστρέξουν στον γιατρό τους» προσθέτει.

Σχεδόν το ένα τρίτο των τραυματισμών αυτών προκαλείται στη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ειδικά σε συγκεκριμένες στάσεις, όταν το έτερον ήμισυ είναι από πάνω. «Το πέος «σπαει»συνήθως όταν ένας άνδρας γλιστρά έξω από την ερωτική του παρτενέρ και αυτό λυγίζει βίαια».

Ο Δρ Gordon Muir, ουρολόγος στο King’s College Hospital, εξηγεί στην εφημερίδα πως συνήθως το σπασμένο πέος έχει την όψη μελανιασμένης μελιτζάνας. Η έγκαιρη χειρουργική αποκατάσταση σημαίνει επαναφορά της κανονικής λειτουργίας μακροπρόθεσμα. Αλλά αν ένας τέτοιος τραυματισμός αφεθεί να περάσει μόνος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν πληγές, που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν νόσο Πεϊρονί και πεϊκή κάμψη.  Η συμβουλή του ειδικού σε όποιον έχει πάθει κάτι τέτοιο είναι να επισκεφθεί αμέσως τον γιατρό του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νεκρό 8χρονο κορίτσι – Βιάστηκε ομαδικά από 16 συγγενείς του!

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι, ενώ…

Νέες εξελίξεις για το νεκρό βρέφος: «Μήνυση, φουλ επίθεση…»

Έτοιμοι για μηνύσεις οι γονείς του μωρού σε…

Η Ελλάδα δώρισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Αλβανία

Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών – Η διεθνής κοινότητα συνεισφέρει…

«Ξύλο» στην Τουρκία από τον Μενέντεζ: «Έκανε η Ελλάδα κάτι;» – Ρόμπινσον: «Όχι Γερουσιαστά»

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ειλικρινής και πολύτιμος…

Έρχεται «ΟΑΕΔ για μετανάστες» για να αναλάβουν χωράφια σε όλη την Ελλάδα

Σχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων…
contact