ΥΓΕΙΑ

Σπιτικές συνταγές για να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Χρησιμοποιείστε πιπέρι Καγιέν (συνιστάται μόνο για ενήλικες)

Πρόκειται για ακόμη μία σπιτική θεραπεία, που φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά έχει ανακουφίσει πολλούς παθόντες. Το να ρίξετε μέσα στον ήδη «καυτό» λαιμό σας κάτι που μοιάζει με καυτερή πιπεριά ακούγεται μάλλον ακατάλληλο να βοηθήσει. Υπάρχει, όμως, λογική πίσω από τον παραλογισμό. Το Καγιέν (και πολλά ακόμα πιπέρια) έχει μια χημική ένωση, την καψαϊκίνη, που ανακουφίζει προσωρινά τον πόνο, περίπου όπως η ασπιρίνη. Αυτό επιτυγχάνεται εξαιτίας της ιδιότητας της ένωσης να επιβραδύνει κάτι που λέγεται ουσία P, η οποία είναι υπεύθυνη της μετάδοσης του σήματος του πόνου στον εγκέφαλο. Έτσι, η δυσάρεστη αίσθηση στον λαιμό σας θα μετριαστεί, και γρήγορα θα παταχθεί.

Θα χρειαστείτε:

-1/2 κουτάλι του γλυκού πιπέρι Καγιέν.
– μια κούπα βραστό νερό
– 1 κουτάλι του γλυκού μέλι

Οδηγίες:

Προσθέστε το πιπέρι και το μέλι σε νερό που βράζει. Ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι το ρόφημα να ζεσταθεί –όχι να βράσει. Μη ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά, γιατί το Καγιέν έχει τη τάση να «κάθεται» στον πάτο. Αν σας δυσαρεστούν πολύ οι καυτερές γεύσεις, μειώστε τη δόση του πιπεριού.

Ξεκουραστείτε και καταναλώστε υγρά

Αυτή είναι μια χιλιοειπωμένη συμβουλή, αλλά υπάρχει λόγος που την ακούτε τόσο συχνά, γι’ αυτό ακολουθείστε τη. Συνδυάστε τη με άλλες φυσικές θεραπείες – μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την επίδρασή τους. Σιγουρευτείτε ότι επιτρέπετε στο σώμα σας να ξεκουραστεί όσο του χρειάζεται και πιείτε όσο πιο πολλά υγρά μπορείτε!

Θα χρειαστείτε:

– ένα άνετο σημείο να κουρνιάσετε
-νερό, πορτοκαλάδες, κι άλλο νερό, τσάι και οποιοδήποτε άλλο ρόφημα θεωρείτε κατάλληλο (το αλκοόλ και η καφεϊνη θα πρέπει να αποφεύγονται).

Οδηγίες:

Ένα καλό βιβλίο ή η αγαπημένη σας ταινία, είναι οι καλύτεροι σύντροφοι. Νιώστε βολικά, ξεκουραστείτε και πιείτε, πιείτε, πιείτε!

Μασήστε μπαχαρικό γαρύφαλλο

Τα γαρύφαλλα χρησιμοποιούνταν για χρόνια, ειδικά στην παραδοσιακή Κινέζικη Φαρμακευτική. Πλέον, σπάνια γίνεται χρήση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους. Κάποτε οι οδοντίατροι τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως αναισθητικό, αφού βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση του πονόδοντου. Το μπαχαρικό γαρύφαλλο είναι τόσο αποτελεσματικό παυσίπονο, εξαιτίας της ουσίας ευγενόλης που περιέχει. Η ευγενόλη αποτελεί φυσικό παυσίπονο και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Μασώντας το γαρύφαλλο, επιτρέπετε στην ουσία αυτή να απελευθερωθεί και να κατευνάσει τον πόνο στο λαιμό σας.

Σημείωση: Μην αντικαταστήσετε το μπαχαρικό με αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου – μπορεί να σας προκαλέσει στομαχικά προβλήματα.

Θα χρειαστείτε:

-πολλά ολόκληρα γαρύφαλλα
-ένα ποτήρι νερό (προαιρετικά, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να καταναλώνετε υγρά)

Οδηγίες:

Βάλτε στο στόμα σας ένα, δυο γαρύφαλλα και γλείψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Μασήστε τα σα να ήταν τσίχλα. Δε θα σας βλάψει το να τα καταπιείτε, αλλά μπορείτε και να τα φτύσετε.

Το οξυζενέ θα σας βοηθήσει

Ναι, ο ορκισμένος εχθρός κάθε παιδιού με γδαρμένα γόνατα. Όλοι μας θυμόμαστε το στιγμιότυπο της πτώσης, της μαμάς να τρέχει να μας περιθάλψει και, στο τέλος, τον εφιάλτη του οξυζενέ. Δεν περνούσαμε καθόλου καλά τότε, μαμά. Είχες όμως δίκιο, αφού το υπεροξείδιο του υδρογόνου σκοτώνει τα βακτήρια και απολυμαίνει τις πληγές. Έτσι, μπορεί να δράσει και κατά του πονόλαιμου.

Θα χρειαστείτε:

– ένα καπάκι οξυζενέ
– μια κούπα νερό

Οδηγίες:

Διαλύστε το οξυζενέ σε μία κούπα ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες. Αν δεν αντέχετε τη γεύση, προσθέστε λίγο μέλι στο υγρό.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact