ΕΛΛΑΔΑ

Στα καθήκοντά του επιστρέφει γιατρός που είχε κατηγορηθεί για πλαστά έγγραφα


Είχε κατηγορηθεί το 2007 για χρήση πλαστών εγγράφων για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας 

Μετά από δύο χρόνια παύσης, επανέρχεται στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, γιατρός που είχε κατηγορηθεί για χρήση πλαστών εγγράφων για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας. 

Η σχετική απόφαση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», έχει υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, και αναμένεται η έκδοσή της σε ΦΕΚ προκειμένου να αναλάβει ο γιατρός ξανά καθήκοντα.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2007, όταν δημοσιοποιήθηκε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας από την οποία προέκυπτε η ένδειξη πως ο γιατρός είχε πάρει την ειδικότητα χρησιμοποιώντας πλαστή βεβαίωση του γνωστού καρδιοχειρουργού καθηγητή Μ. Γιακούμπ. Ακολούθησε απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας (29.1.2008), που επέβαλε στον γιατρό την ποινή της οριστικής παύσης και πρόστιμο 2.500 ευρώ. 

Ο ίδιος σύμφωνα με την εφημερίδα προσέφυγε τον Ιούνιο του ίδιου έτους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης. Το ΣτΕ με την 2166/14.7.2011 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή και επικύρωσε την ποινή. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, το ανώτατο δικαστήριο «διαμόρφωσε πλήρη δικανική πεποίθηση ότι ο προσφεύγων υπέπεσε στο αποδιδόμενο σ’ αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα της χρήσης πλαστού εγγράφου». Με την 10557/ 1.6.2012 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής ανακλήθηκε η ειδικότητά του και με την πράξη του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου απολύθηκε, με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ (14.7.2011). Ωστόσο, στα νομικά «όπλα» του γιατρού ήταν ένα απαλλακτικό βούλευμα (3104/2009) του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με το οποίο έπαυε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Τον περασμένο Μάιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ αξιολόγησε εκ νέου τα στοιχεία της υπόθεσης και αποφάσισε ομόφωνα ότι «δεν αποδείχθηκε ότι τελέστηκε το αποδοθέν στον ανωτέρω γιατρό του ΕΣΥ πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφοράς, κατά την αντικειμενική και υποκειμενική του υπόσταση, και πρέπει αυτός να απαλλαγεί της κατηγορίας της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου». Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται το απαλλακτικό βούλευμα του 2009, ενώ επισημαίνεται ότι νόμιμα έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της χειρουργικής, αφού είχαν ελεγχθεί τα σχετικά έγγραφα από το ΚΕΣΙΠ (νυν ΚΕΣΥ) και πέρασε επιτυχώς τη δοκιμασία των εξετάσεων για τη λήψη του τίτλου. Επιπλέον αναφέρεται παραποίηση από τον τ. διοικητή του νοσοκομείου των πιστοποιητικών που απέστειλε στον καθηγητή Γιακούμπ για επιβεβαίωση της υπογραφής του. Στις 27 Αυγούστου 2014 υπεγράφη απόφαση από τον αν. υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, με την οποία ανακαλείται η απόλυση.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact