ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Δεν είμαι αισιόδοξος σε αυτό που πάει να γίνει για το χρέος

«Εξαιτίας της αριστερής εμμονής στην αύξηση των φόρων θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα»

Τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας και τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σχολίασε σε σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής και συντονιστής επί των οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα ξεκινήσω από τα θετικά. Το θετικό είναι ότι φαίνεται ότι υπό προϋποθέσεις μπορούμε να έχουμε αυτό που λέγεται στα αγγλικά staff level agreement, δηλαδή μία συμφωνία μεταξύ των διαπραγματευόμενων μερών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση μίας δόσης που θα έπρεπε να είχε εκταμιευτεί από τον Οκτώβριο του 2015», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον Real FM.

Και πρόσθεσε: «Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα μπορέσει να αποπληρωθεί ένα κομμάτι, εύχομαι όσο γίνεται μεγαλύτερο, από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα οι οποίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτοξευτεί κατά 80% από τις αρχές του 2015. Αυτό είναι το θετικό. Όμως για να γίνει αυτό πρώτον θα πρέπει να πάρουμε καινούργια μέτρα, καινούργια δυσβάσταχτα μέτρα κυρίως μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων».

«Βλέπουμε νέα μέτρα, αύξηση έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, μειώσεις μισθών στο δημόσιο, άμεση πώληση μη εξυπηρετούμενων, αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων με προσωρινή μόνο εξαίρεση για τα στεγαστικά δάνεια της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με τα κείμενα που έχουν διαρρεύσει αυτή η προσωρινή εξαίρεση θα είναι μέχρι το τέλος του 2017 και μόνο για δάνεια πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 140 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή και προσωρινή και για χαμηλό ύψος», σημείωσε.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εξαιτίας της σύνθεσης των δημοσιονομικών μέτρων και της αριστερής εμμονής στην αύξηση των φόρων θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Το είδαμε αυτό στο πρώτο μνημόνιο», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact