ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση ο Αλεξιάδης για ενδεχόμενα νέα φορολογικά μέτρα

Για «ψέματα και συνειδητή παραπληροφόρηση» μιλά ο υπουργός

Να «σταματήσουν να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα», καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ορισμένα ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με επικείμενα σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, επικαλούμενα την ομιλία του στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα «Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη» στις 5/12.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραθέτει απόσπασμα της «επίμαχης» ομιλίας του, στο οποίο ανέφερε: «Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι’ αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

Όπως σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης:

«Από απλή ανάγνωση του κειμένου, και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, είναι απλά ψέματα και συνειδητή παραπληροφόρηση.

Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact