ΚΟΣΜΟΣ

Στο ελληνικό πλοίο «Έλυρος» μεταφέρθηκε το Κοινοβούλιο της Λιβύης


Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian ναυλώθηκε ως «έδρα» της τελευταίας στιγμής στο Τομπρούκ – Ενώ μαίνονται συγκρούσεις και έχει σχηματιστεί «παράλληλο» κοινοβούλιο με την υποστήριξη των ομάδων πολιτοφυλακής  

Τη στιγμή που στη Λιβύη μαίνονται οι συγκρούσεις και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πολλών υπουργείων στην Τρίπολη, ενώ έχει σχηματιστεί ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο με την υποστήριξη των ομάδων πολιτοφυλακής, τα μέλη του Κοινοβουλίου βλέπουν μία «ελληνική» λύση στο πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian το ελληνικό πλοίο «Έλυρος» έχει μετατραπεί σε πλωτό καταφύγιο για τα μέλη του κοινοβουλίου της Λιβύης και σε «έδρα» ανάγκης στο Τομπρούκ.

«Είχαμε μόλις τρεις ημέρες για να ετοιμάσουμε τα πάντα στο Τομπρούκ, να βρούμε χώρο για συναντήσεις και καταλύματα, σύνδεση στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Μουφτάχ Οτμάν, επικεφαλής της τοπικής εκλογικής επιτροπής.

Σύμφωνα με μέλη του προσωπικού του πλοίου με τα οποία συνομίλησε ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αλλά «οι Λίβυοι είναι πολύ ευγενικοί. Βρισκόμαστε εδώ, μία εβδομάδα. Αλλά μπορεί να παραμείνουμε για μήνες, κανείς δεν ξέρει».

Άγνωστος ο χρόνος παραμονής, όμως, είναι και για τα μέλη του κοινοβουλίου, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, Μοχάμεντ Αλί Σουχαίμπ, «χρειάζεται χρόνος για να δομήσουμε το στρατό, την ασφάλεια και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας για να διοικήσουμε τη χώρα».

Όλα αυτά τη στιγμή που οι ομάδες πολιτοφυλακής έχουν καταλάβει την Τρίπολη και τη Βεγγάζη με τα πλοκάμια τους να απλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της λιβυκής επικράτειας.

Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Λιβύης παραμένει στο Τομπρούκ, που έχει ξεφύγει από την ισλαμιστική λαίλαπα των ομάδων πολιτοφυλακής και όπως επισημαίνει ο Guardian, τα μέλη της κυβέρνησης «έχουν το βλέμμα τους στο “Έλυρος”, ενώ διερωτώνται κατά πόσο θα καταλήξει να είναι από ξενοδοχείο μία σωστική λέμβος».

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact